Gazete Emek- Ferhat Tunç’un, 1996’da polisin katlettiği Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe için yazdığı ağıda bir DJ’in remix yapıp gece kulübünden görüntülerle yayınlaması tepki topladı.

Mert Onat isimli DJ, Sanatçı Ferhat Tunç’un 8 Ocak 1996’da haber takibi sırasında gözaltına alıp katledilen Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe için yazdığı Metin’e Ağıt’ını remixleyip diskoda klip çekti. Klibe, eserin sahibi Ferhat Tunç, Metin Göktepe’nin ablası Meryem Göktepe ve Müzikolog Mustafa Demir tepki gösterdi.

Söz konusu videoyu Müzikolog Mustafa Demir, Twitter’da gündeme getirerek “Mert Onat isimli biri, polis tarafından öldürülen Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe için sanatçı Ferhat Tunç tarafından yapılan Metin’e Ağıt eserini dans kulüplerinde çalmak için remix yapmış. O da yetmemiş başka bir DJ’in sahnesinden görüntü editlemiş” dedi ve MESAM’ı etiketledi.

‘ACILARIMIZIN ÜZERİNDE TEPİNİYORLAR’

Metin’e Ağıt eserinin sahibi Ferhat Tunç ise Mustafa Demir’in mesajını Twitter’dan paylaşıp “Kahredici bir görüntü! Sevgili Mustafa, alay edercesine acılarımızın üzerinde tepiniyorlar adeta! Ağıtlarımız toplumsal bir bellektir. Capcanlı yaşanılan bir tarihtir. Hiç kimsenin bu tarz remixle değerlerimizi sömürmesine izin vermeyiz. Kaldırılması için Mesam’a bildireceğim” yazdı.

‘KINIYOR VE LANETLİYORUM’

Metin Göktepe’nin ablası Meryem Göktepe de videoya tepki gösterdi. Göktepe, “Mert Onat adındaki bu kişi kim adına, ne için bu çirkinliği yapmış olabilir? Bu nasıl bir örgütlü kötülüktür?! İnsanların acısını eğlenceye dönüştürmek olsa olsa insanlıktan çıkmaktır. Kendisini kınıyorum ve lanetliyorum...” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Evrensel 

Editör: TE Bilişim