Gazete Emek - Savaş, "Korkmayacağım, sinmeyeceğim yılmayacağım. Hatay üzerinden kirli bir oyun oynanıyor. Beni protesto ettiler, biz bunların kim olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

CHP'nin yeniden aday gösterdiği Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, adaylıktan çekilmeyeceğini söyledi. 

Hatay'da, 6 Şubat anmasında depremzedelerin protesto ettiği Savaş, kendisine kumpas kurulduğunu iddia etti. "Kirli bir oyun oynanıyor" ifadesini kullanan Savaş, şöyle devam etti: "Korkmayacağım, sinmeyeceğim yılmayacağım."

PROTESTO İÇİN "YA SİLAH OLSAYDI" DEDİ

Depremzedelerin protestosunu hedef alan Savaş, "Orada Sayın Cumhurbaşkanımızın atamış olduğu bir bakan vardı. Bizi sevmeyebilirler, ama ya bir tanesinin elinde el bombası olsaydı, silah olsaydı..." diye konuştu.

Savaş'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Hatay'da oynanmak istenen oyunları biliyoruz. Hatay'da sığınmacı işgaline karşı olacağımı herkesle paylaşmak istiyorum. Korkmayacağım, sinmeyeceğim yılmayacağım. Hatay üzerinden kirli bir oyun oynanıyor. Beni protesto ettiler, biz bunların kim olduğunu biliyoruz.

Sayın Bakanımıza söz attılar. Orada Sayın Cumhurbaşkanımızın atamış olduğu bir bakan vardı. Bizi sevmeyebilirler, ama ya bir tanesinin elinde el bombası olsaydı, silah olsaydı... Sayın Cumhurbaşkanımız bir yere giderken önden önlem alınıyor; burada da alınmalıydı."

Erdoğan: İsrail'le ticaret başta olmak üzere ilişkilerimizi kestik kesiyoruz Erdoğan: İsrail'le ticaret başta olmak üzere ilişkilerimizi kestik kesiyoruz

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Savaş'ın adaylığının yeniden değerlendirilebileceğini söylemişti. 

Editör: Bekir GÜNEŞ