Gazete Emek - Şimşek, "Paketle birlikte kamu harcamaları ‘dondurulacak’, asgari kurumlar vergisi gelecek" diye konuştu. Şimşek ayrıca bu yıl içinde yeni bir vergi artışı yapılmayacağını bildirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamu için tasarruf paketini 13 Haziran Pazartesi günü açıklayacaklarını bildirdi. 

Şimşek, İstanbul’da Türkiye'nin ATM Merkezi-TAM projesinin lansmanında konuştu.

Kamu tasarruf paketiyle birlikte kamu harcamalarının dondurulacağını, asgari kurumlar vergisi geleceğini kaydeden Şimşek, "Kamu maliyesine ilişkin birçok hususta adım atacağız. Pazartesi günü günü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile tasarruf verimlilik paketini açıklayacağız. Bu ilk, son olmayacak" ifadelerini kullandı.

Cari açık hedeflerine yönelik konuşan Şimşek, "Cari açığı milli gelire oranla yüzde 2,5 seviyesinin altına çekmek istiyoruz" dedi. Şimşek, böylece çok hızlı rezerv birikimine gidebileceklerini söyledi. 

Otoyol ve köprülere bir zam daha! Otoyol ve köprülere bir zam daha!

"VERGİLERİ BU SENE ARTIRMAYACAĞIZ"

Bu sene vergi artırımı yapılmayacığını kaydeden Şimşek, en önemli hedeflerinin enflasyonu tek haneye indirmek olduğunu söyledi.

Şimşek, şu ifadeleri kullandı: "Bazı vergileri artırdık, bu sene artırmayacağız. O zaman bu etkiler temmuz, ağustos ayında ortadan kalkacak.Önümüzdeki dönemde bu dezenflasyon sürecini nasıl yöneteceğiz, onunla ilgili çalışmalarımız aralıksız devam edecek. En önemli hedefimiz enflasyonun tek haneye inmesi, bunun için ne gerekiyorsa yapacağız."

Editör: Bekir GÜNEŞ