'Eş başkanlık' için ilk kez ceza verildi 'Eş başkanlık' için ilk kez ceza verildi

Gazete Emek - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'ın asgari ücrete yılda bir kez zam yapılacağını yönündeki açıklamasına tepki gösterdi. İktidara seslenen Akşener, "Artık biraz da siz bedel ödeyin kardeşim" ifadesini kullandı. Akşener, Erdoğan'ın İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı hakkında 'Kadın hakları açısından olumsuz bir yanı olmamıştır' sözlerine ise "Madem öyle o zaman İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmemizin nasıl bir etkisi olduğunu çık onu da açıkla" diyerek tepki gösterdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu.

Akşener, konuşma öncesinde partiye yeni katılan bazı isimleri tanıttı. 

Akşener, konuşmasında Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'ın asgari ücrete yılda bir kez zam yapılacağı yönündeki açıklamasına tepki gösterdi. 

Asgari ücrete yılda iki kez değil dört kez zam yapılması gerektiğini ifade eden Akşener, "Her şeye her an zam gelirken milletimiz 12 yıl boyunca ne yapacak? Madem bir yerlerden kısacaksınız, o zaman bir zahmet kendinizden kısın. Biraz da siz tasarruf edin, artık biraz da siz bedel ödeyin kardeşim" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'A İSTANBUL SÖZLEŞMESİ TEPKİSİ

Akşener'in konuşmasının satırbaşları şu şekilde:

"Her gün yeni bir kadın şiddetine maruz kalırken İstanbul Sözleşmesi'nden çekilerek bu olaylara mani olabildiniz mi? İstanbul Sözleşmesi'nden çekilerek kadınları koruyabildiniz mi onu da açıkla. Sonuç 2022 yılında 334 kadın şiddet yüzünden hayatını kaybetti. Bu sayı 2023'ün bitmesine 1 ay kala 364 oldu. Kadın düşmanı bir azınlığı tatmin etmek için kadına şiddetle ilgili hiçbir şeyi değiştiremezsiniz.

Tablo bu derece vahimken sayın Erdoğan, İstanbul sözleşmesinden çekilmemiz olumlu sonuçlar vermiştir diyor. 

Madem öyle o zaman İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmemizin nasıl bir etkisi olduğunu çık onu da açıkla sayın Erdoğan.

Bundan iki buçuk yıl evvel dönemin merkez bankası başkanı faizleri yüzde 19'a yükselttiği için görevdenn alınmıştı. Nereden nereye?

O günün şartlarında iktidarı uyarmıştık. Merkez Bankası'nın kararlarına karışmayın demiştik. Tüm ikazlarımızı görmezden gelen iktidar, 'Faizi yükselt ki enflasyon düşsün' anlayışına geçtiler.

Enflasyonda rekordan rekora koşuyoruz. Türk lirasının değeri her geçen gün düşüyor. Kiralar on katına çıkarken, emekliler maaşı ile kiralayacak ev bulamıyor.

"BİRAZ DA SİZ BEDEL ÖDEYİN KARDEŞİM"

Bugün kiracılar ev sahipleri ile mahkemelik oluyorsa bu Ak Parti'nin eseridir.

Bu vahim tabloda bile ülkemizde birileri hala zengileşmeye devam ediyor. Bu soygunun adı enflasyondur. 

Zam üstüne zam yapanlar her ay kârını artırır. Sonra dönüp sana zam yapacağız derler. Çalışma Bakanı çıktı asgari ücrette artık yılda bir artış yapılacağını söyledi. Yoksulluk sınırı asgari ücretin 4 katını aşmış. Böyle bir tablo karşısında asgari ücretin artık yılda bir defa belirleneceğini söylüyorlar. Enflasyonun karşısında ne kadar zam alırsa alsın asgari ücretlilerin aldıkları maaşlar daha bir ayda erimeye başlıyor. "

Böylesine yüksek bir enflasyonda yılda iki kez yetmez dört kez zam yapılsın derken sayın bakan yılda bir kez zam yapılacağını söylüyor. Her şeye her an zam gelirken milletimiz 12 yıl boyunca ne yapacak?

Madem bir yerlerden kısacaksınız, o zaman bir zahmet kendinizden kısın. Biraz da siz tasarruf edin, artık biraz da siz bedel ödeyin kardeşim.

"İYİ PARTİ İTTİFAKLARA DAYANIP YAN GELİP YATMAK İÇİN KURULMADI"

Afetlere dirençli kentler inşa edeceğiz. Yetkiyi devraldığımız her şehirde depreme dirençli kent ekonomilerini oluşturacağız. Yönettiğimiz belediyelerdeki her muhtarlıkta afet kurulları oluşturacağız. Afetle mücadeledeki plasızlığın önüne geçeceğiz ve mahalle okullarına toplanma ve barınma merkezleri olarak hazır olacak. 

Semte özel kentsel dönüşüm projeleri üreteceğiz. İYİ Parti olarak Türkiye'y yeni bir belediyecilik ile tanıştıracağız. İki yumruk arasına sıkıştırılmış milletimizi bu cendereden çıkacacağız. 

İYİ Parti siyasetin ahlaksız tekliflerini elinin tersi ile itenlerin partisidir.

İYİ Parti birilerinin kariyer basamaklarını tırmanması için kurulmadı. İYİ Parti ittifaklara dayanıp yan gelip yatmak için kurulmadı.

Dün bu iktidara karşı hiçbir başarı gösterememiş olanlar bugün sebep oldukları başarısızlığın faturasını İYİ Parti'ye kesmeye çalışıyor. kurdukları al gülüm ver gülüm çarkına çomak sokulsun istemiyorlar.  Dün yüzde 60 borozanlığı yapanlar İYİ Parti analizleri kasıyorlar. Onların attığı çamur bize yapışmaz.

Biz milletimize asla yalan söylemedik. Biz asla hırslarımıza teslim olmadık.

Editör: Bekir GÜNEŞ