Gazete Emek - Binlerce kişinin doldurduğu miting alanına liderler ve belediye başkanları teker teker çıktı. Altı siyasi partinin il başkanları mitingi izlemeye gelen vatandaşları selamladı.

Şarkılar ve DJ performansıyla başlayan miting için geniş güvenlik önlemleri alındı. Mitinge gelenler, polisin güvenlik noktalarındaki kontrollerin ardından içeriye alındı.

Mansur Yavaş: Öğrenmişler 3 koyunu güdemez diye; verin bakalım güdüyor mu gütmüyor mu?

Sahneye ilk olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş çıktı. Yavaş kısaca şunları söyledi:

"Cumhuriyetimizin başkenti Ankara, hoş geldiniz. 2019 yılında bugün yaşadıklarımızı yaşadık. Geri kaldıklarını görünce her türlü iftirayı attılar. PKK'lılar sayaç okuyacak dediler. Ankara halkı bunlara inanmadı, kulak vermedi. Sosyal yardımlar kesilecek dediler, hepiniz gördünüz. Artık herkese destek veriliyor ama bir elin verdiğini diğer el görmüyor. Bu kardeşiniz pandemi nedeniyle iyice artan ekonomik şartlarda geçen yıl ve bu yıl tam 200 bin aileyi ve çocuklarını üşütmedi, doğal gaz yardımı yaptı. İnsanlar onlara inansaydı Ankara'da bunların hiçbiri olmazdı. Türkiye'de de 21 yıldır aynı hükümet. Öğrenmişler 3 koyunu güdemez diye; verin bakalım güdüyor mu gütmüyor mu?

Ali Babacan: 20 bakanın 5 yıl boyunca ne yapacakları hazır

Yavaş'ın ardından sahneye DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan çıktı. Babacan ise şu ifadeleri kullandı:

Adına Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denen ucube sisteme son vermek ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi getirmek, hedefimiz bu. Şu sistemi değiştirmemiz lazım dedik, 84 maddelik anayasa metni hazırladık. Hükümetin her alanda yapılacaklarını hazırladık. 20 bakanın 5 yıl boyunca ne yapacakları hazır. İşi bilen kadrolarımızla hazırız. Biz hazırız ama pazar günü sizlerin desteğini bekliyoruz."

Meral Akşener: Bugün gördüm ki Recep Bey vedalaşıyor

Babacan'ın ardından İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sahneye gazi Hüseyin Özlük ile beraber çıktı. Özlük, "Kahramanlarımıza sadece Millet İttifakı'na destek verdiğimiz için terörist diye yaftalandık. Bize bunu diyenler Oslu'da masaya oturup 10 maddeyi imzaladıklarını sonra çadır mahkemelerinde teröristleri görecekler. Bayrağımızın o mahkemelerden indirildiğini görecekler. İmralı'da 3 artı 1 ev tahsis edileni görecekler. Televizyon tahsis edileni görecekler. Aynaya baktıklarında Gaffar Okkan'ı görecekler. Bizden terörist olmaz. Bizden Ankara olur, İstanbul olur, Hakkari olur, Türkiye olur." ifadelerini kullanırken, Akşener şunları söyledi:

"Umarım duymuşlardır. Sağ ellerinde Hizbullah, sol ellerinde PKK olanlar duymuşlardır Hüseyin'i. Her türlü hakareti iftirayı siz de gördünüz biz de gördük. Ama bugün gördüm ki Recep Bey vedalaşıyor. 13. Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu olacak. Recep Bey ve arkadaşlarını da emekli edeceğiz. Her bir genç, kadın kardeşim mutlaka sandığa götürecek. 1 oy Kemal'e 1 oy Meral'e verecek. İnşallah 14 Mayıs akşamı 13. Cumhurbaşkanımızla birlikte Türkiye'nin nefes aldığı, hukukun üstünlüğünün kabul edildiği, hak hukuk adaletin tesis edildiği ve tarih yazıldığı bir akşam olacak."

Temel Karamollaoğlu: Patlama yapmamız lazım; yüzde yarımla, 1'le olmaz

Akşener'in ardından kürsüye gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise şunları söyledi:

"Pazar günü yapılacak seçimlerin ülkemiz ve insanlarımız için hayırlara vesile olması için niyaz ediyorum. Bir devrim yaşayacağız diye ümit ediyorum. Sandıkta manevi bir patlama olacak. Tek adam dönemi bitecek. 21 yıldır makamını işgal ediyor ama problemlere çözüm üretemiyor, patenaj yapıyor. Değişikliğe ihtiyacımız var. İnsanlara hakaret ederek, insanlara küfürle itham ederek, insanları yanlış yönlendirerek Türkiye'ye huzur barış gelmez. Önce lisanına, davranışına sahip olacaksın. Hak hukuk nedir bileceksin ama önce sen uyacaksın. Kemal Bey cumhurbaşkanımız olacak. Tüm meseleleri beraber görüşüp bu memleketi ayağa kaldıracağız. Patlama yapmamız lazım. Yüzde yarımla, 1'le 1 buçukla olmaz. Biz pazar akşamı gümbür gümbür Türkiye'yi yöneteceğimi bilecek."

Ekrem İmamoğlu: Üsküdar da bizim at da bizim!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, mitingde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2017 referandumunda söylediği 'Atı alan Üsküdar'ı geçti' sözlerini hatırlatarak şunları söyledi:

"Son yıllarda Ankara'nın ışığını kısmak isteyenler oldu. O milletin Meclisi'ni yok sayıp, devleti tek bir şahsa, bir saraya bağlamak isteyenler oldu. Vatandaşa kendi kişisel iktidarlarını dayatmak isteyenler oldu. Cumhuriyetin başkentini parsel parsel satmaya kalkanlar oldu. Bu pazar Ankara'nın sandıklarında baharlar açacak. Demokrasi, özürlük, adalet çiçekleri açacak. Bundan sonra söyleseniz de olur söylemeseniz de; kazanıyoruz! Bir avuç insan dışında kimsenin kaybetmediği bir seçim bu. Bugünün işini yarına bırakmayacağız. Hep birlikte ilk turda bitireceğiz. İşimiz var işimiz, çok çalışacağız.

Hala iftira atan bir akıl var. Hala kişilerin ailesini sürece katan bir akıl var. Oy için her yol mübahtır diyen bir akıl var. Bir havalimanı ihalesinin bile hesabını veremeyeceği için başladılar yine sağa sola saldırmaya. Bu millet senden korkar mı ya? Korkmaz. Bu millet bir tek Allah'tan korkar, başka kimseden korkmaz. Neymiş efendim, atı alan Üsküdar'ı geçermiş. O iş bitti bitti. Üsküdar da bizim at da bizim!"

Gültekin Uysal: Bir yeni dönemi açıyoruz

İmamoğlu'ndan sonra kürsüye gelen Uysal ise şu ifadeleri kullandı:

"Ankara bir yeni dönemi açmaya hazır mı? Bir yeni dönemi açıyoruz. Belki de demokrasinin en zor dramıyla karşı karşıyayız. Birileri milletin önüne duvarlar örmeye çalışıyor. Ama nafile çabalar. 2019 yerel seçimlerinde yağma düzenini kaldırdınız. Bir jeliboncu yok artık. Sosyal medyadan tırmalanıyor. Asıl şimdi büyük bir vazife var. Türkiye'nin üzerinde Moğol istilasından bu yana gördüğümüz bu yağma hareketini bu kravatlı soygunu Ankara'mız bitirmeye hazır mı?"

Ahmet Davutoğlu: Hakkari'ye adım atmayan; Diyarbakır'a gitmeyen Bahçeli, sizden korkan namerttir!

Ahmet Davutoğlu, Gültekin Uysal'ın ardından sahneye çıkarak şunları söyledi:

"Osman Öcalan'ı TRT'ye çıkaranlar 15 Mayıs'ta hesap verecekler. Bugün Erdoğan diyor ki 15 Temmuz gibi direnirmiş. 15 Temmuz gecesi 251 şehidimizin kanı yerdeyken sizler 15 Temmuz'un faili olanın kardeşini büyükelçi atamadınız mı? BEA'ye 3-5 milyar dolar için el avuç açmadınız mı? Diyanet'i kapatacakmışız. Külliyen yalan. Din ve vicdan özgürlüğü sonuna kadar korunacak. Din istismarına da asla izin vermeyeceğiz. Cami avlularından siyasi mesajlar verilmeyecek. Son olarak bunlar yetmeyince Bahçeli bize mermi gösterdi. Dedi ki ya müebbet hapis ya mermi. İşte buradayız, bağrımız açık buradayız. Türkiye'nin birliğini savunduğunu iddia eden ama Hakkari'ye adım atmamış Bahçeli, Şırnak'a gitmeyen, Diyarbakır'a gitmeyen Bahçeli, sizden korkan namerttir!"

Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu: Şarkılar türkülerle beraber Gazi Mustafa Kemal'in Çankaya Köşkü'ne gideceğiz

Millet İttifakı'nın Ankara'da düzenlediği son büyük mitinginde sahneye son konuşmacı olarak çıkan Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Hazır mıyız? Değişime hazır mısınız? Bu ülkeye demokrasi getirmeye hazır mısınız? Söz veriyorum ben de hazırım. Bu ülkenin insanı için çalışacağım. Demokrasiyi getireceğiz. Ülkemizi tüm dünyaya demokrasiyi demokratik yollarla getiren ülke olarak tanıtacağız. Bu ülkenin gençleri ve kadınları otoriter yönetimi demokratik yollarla değiştirecekler. 

Bütün sandıklarda temsilcilerimiz var. Bahar havası içinde sandığa gidin. Şenlik havası olsun Türkiye'de. Gülere gittik, oyumuzu kullandık ve Türkiye'ye demokrasiyi getirdik diyeceksiniz. Söz mü? Sİnan Ateş'in katillerini bulup kulaklarından yakalayıp adalete teslim edeceğim. Benim saraylarda oturma alışkanlığım yok. Size söz veriyorum. Şarkılar türkülerle beraber Gazi Mustafa Kemal'in Çankaya Köşkü'ne gideceğiz.

Türkiye'yi 5'li çetelerden kurtaracağım. Benim Cumhurbaşkanı olmamam için her iftirayı attılar. Onlar saraya güveniyor Bay Kemal halka güveniyor. Bu ülkeye barışı, huzuru getireceğim. Bu ülkenin sorunlarına talibim ben."

Editör: Bekir GÜNEŞ