Gazete Emek-Ankara'da tüm gözler, Millet İttifakı'nın bugün saat 16.00'da başlayan toplantısına çevrilmiş durumda. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in yönelttiği sert eleştiriler ve ABB Başkanı Mansur Yavaş ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na adaylık için çağrıda bulunmasının ardından 6'lı masada kriz ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı sonrası Yavaş ve İmamoğlu, Akşener ile görüşmek için İYİ Parti Genel Merkezi'ne geldiler.  İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu yaptığı açıklamada, Akşener'in Yavaş ve İmamoğlu'nun Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcıları olmaları önerisini sunduğunu bildirdi.

Akşener'siz yapılacağı düşünülen toplantı, İYİ Parti liderinin katılımıyla başladı. Akşener, Saadet Partisi Genel Merkezi'ne birlikte geldi. 

Saadet Partisi'nin ev sahipliğindeki toplantının ardından, ittifakın ortak Cumhurbaşkanı adayı açıklanacak. O ismin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olması bekleniyor.

Millet İttifakı'nın İYİ Parti dışında kalan 5 siyasi partisi, Saadet Partisi ev sahipliğinde cumartesi günü toplandı. 4,5 saat süren toplantının ardından yapılan ortak açıklamada, "Hiç kimsenin kalbini kırmadan, güvenini boşa çıkarmadan yolumuza devam edeceğiz. Hedefimiz kaybedeni olmayan bir zaferdir" denilerek, cumhurbaşkanı adayının ve geçiş süreci yol haritasının daha önce kararlaştırıldığı gibi 6 Mart Pazartesi günü kamuoyu ile paylaşılacağı kaydedildi.

"İMAMOĞLU VE YAVAŞ İSTİFA ETMEYECEK"
Altılı Masa'nın toplantısını takip eden gazeteci İsmail Küçükkaya, toplantıya katılan iki büyükşehir belediye başkanından aldığı bilgiye göre, cumhurbaşkanlığı yardımcılığı için adı geçen İmamoğlu ve Yavaş'ın istifa etmeyeceğini iddia etti. Küçükkaya Halk TV canlı yayınında "başkanlar aday olması halinde istifa etmeyecekler. Seçimden sonra da iki ayrı görevi üstlenecekler. Bunun için gerekiyorsa hukuki düzenlemeye gidilecek" dedi. Küçükkaya bu uygulamanın örneğini doğu belgesindeki belediyelere kayyum ataması yapılırken valilerin belediye başkanı olarak görev yaptığını hatırlattı.

ADAY RESMEN İLÂN EDİLDİ
Millet İttifakı Saadet Partisi'nin merkez binası önünde yaptığı açıklamayla Cumhurbaşkanı adayını duyurdu.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. 

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA
Saadet Partisi Genel Merkezi'nin önünden açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

* Sevgilim halkım, değerli kardeşlerim. Yunus Emre bölüşürken tok oluruz, bölünürsek yok oluruz. Biz Türkiye'nin bütün renklerini buluşturmak için yola çıktı. Bu sofra Halil ibrahim sofrasıdır.

* Bizim soframız barışın ve kardeşliğin sofrasıdır. Allah'ın izniyle bunu hep birlikte başaracağız. Biz Millet İttifakı oalrak Türkiye'yi istişare ve uzlaşıyla yöneteceğiz.

* Millet İttifakı'na dahil partilerin Genel Başkanları, Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacaktır.

AYRINTILAR GELECEK...

Editör: Derya çelik