Gazete Emek - İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Gazze'deki saldırılar nedeniyle kendisini Yahudi Soykırımı'nın mimarı Adolf Hitler'e benzeten Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi. Netanyahu, "Kürtlere soykırım uygulayan, kendi yönetimine muhalif gazetecileri hapse atmak konusunda dünya rekorunu elinde bulunduran Erdoğan, bize ahlak dersi verecek son kişidir" dedi.

Netanyahu, "dünyanın en ahlaklı ordusu olduğunu" savunduğu İsrail ordusu hakkında "Erdoğan'ın övgü düzdüğü ve ev sahipliği yaptığı, en acımasız, en ahlaksız terör grubu ile savaşıyor ve onu yenilgiye uğratıyor" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN NE DEDİ?

'Tanrı parçacığı' teorisini geliştiren fizikçi Peter Higgs hayatını kaybetti 'Tanrı parçacığı' teorisini geliştiren fizikçi Peter Higgs hayatını kaybetti

Erdoğan bugün Beştepe'de düzenlenen 100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'nde Gazze'de devam eden saldırılar nedeniyle İsrail'e yüklenerek Netanyahu'yu Adolf Hitler ile karşılaştırmıştı. "Gözlerimizin önünde insanlığa ait tüm değerler kurşuna dizildi. Stadyumlarda İsrail'in Nazi kamplarını izledik değil mi? Bu nasıl bir iştir?" diyen Erdığan, "Hitler'den garip garip bahsederlerdi. Sizin Hitler'den ne farkınız var ya? Bunlar bize Hitler'i de aratacak. Netanyahu'nun yaptıklarının Hitler'den geri kalır yanı var mı?" ifadelerini kullanmıştı.

'BU HİTLER'E GÖRE DAHA ZENGİN'

Erdoğan'ın, "Hitler bunun kadar zengin değildi, bu Hitler'e göre daha zengin" sözleri dikkat çekmişti. "Batı'dan ABD'den her türlü destek geliyor" diyen Erdoğan şöyle devam etmişti:.

"20 bini aşkın Gazzeliyi bunlar öldürdüler. Mazlumun yanında olan ses Müslüman Türkün sesidir. Savaşta bile dokunulmaması gereken hastaneler, okullar, ibadethaneler bombalandı. Gazzeli bilim insanları aileleriyle birlikte şehit edildi. 2,5 milyon insanın kıyıma uğramasını içimiz kan ağlayarak takip ediyoruz." 

Editör: Bekir GÜNEŞ