Gazete Emek - Yerel seçim tarihinin yaklaşmasıyla siyaset sahnesi ısınmaya devam ediyor. HEDEP’ten Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkan adaylığı için adı konuşulan bir isim başvuru yaptı.

Belediye Başkanlığı seçimi için siyasi partiler adaylarını belirleme çalışmalarında sona gelirken, HEDEP, başvuru tarihini 20 Aralık tarihine kadar uzattı. HEDEP’ten aday olmak isteyenler il ilçe ve büyükşehir için başvurularına yaparken, gözler Diyarbakır’a çevrildi.

Kürt siyasetinin merkezi sayılan Diyarbakır’da HEDEP’ten şu ana kadar sadece iki aday büyükşehir Belediye eş başkanlığı için aday başvurusu yapmıştı. Bu isimleri adı sıkça konuşan bir isim daha eklendi.

HABERİ OKU: DİYARBAKIR'DA HEDEP İÇİN DİKKAT ÇEKEN ADAY

HDP eski Milletvekili ve TBMM başkanvekilliği de yapan eski Diyarbakır müftüsü Nimetullah Erdoğmuş’un da birazdan HEDEP’ten büyükşehir belediyesi eş başkanlığı başvurusu yaptı.

HABERİ OKU: HEDEP’ten Diyarbakır Büyükşehir Belediye aday adaylığı için dördüncü başvuru

Erdoğmuş’un adı 2019 yerel seçimlerinde de gündeme gelmiş, ancak o dönem HDP Dr. Adnan Selçuk Mızraklı’yı aday göstermişti.

NİMETULLAH ERDOĞMUŞ KİMDİR?

Murat Karayalçın, Kılıçdaroğlu’na karşı Özgür Özel’i destekledi Murat Karayalçın, Kılıçdaroğlu’na karşı Özgür Özel’i destekledi

1960 yılında Bingöl'de doğmuştur. Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi. Mısır'da mesleki bilgi alanında özel eğitim aldı. Elâzığ, Kilis ve Diyarbakır'da İl Müftülüğü yaptı. 25 ve 26. Dönemde Diyarbakır Milletvekili, 27. Dönemde ise Şanlıurfa Milletvekili seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu, Çevre Komisyonu Üyesi oldu. HEDEP’te siyaset yapıyor. 
 

HABERİ OKU: Diyarbakır’da HEDEP Büyükşehir adaylığı için bir başvuru daha yapıldı

Diyabakır Büyükşehir Belediye adaylığı için Doğan Hatun ve Cebbar Leygara da başvurdu. 
 

Kaynak: Çega

Editör: Bekir GÜNEŞ