Gazete Emek - Tüm Türkiye'nin merakla beklediği, Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 38. Olağan Kurultayı hafta sonu yapıldı. İlk gün genel başkan seçimi oldu. Kurultayda 81 ilden bin 367 delege, yeni genel başkanın belirlenmesi için oy kullandı. Seçimde Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel'in yarıştığı seçim ikinci tura kaldı. İkinci turda 812 oy alan Özel, CHP'nin 8. yeni genel başkanı oldu. Bu sonuçla CHP'deki 13 yıllık Kemal Kılıçdaroğlu liderliği sona erdi. Dün, kurultayın ikinci gününde ise Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçimleri yapıldı.

CHP, Özgür Özel öncülüğünde yeni döneme girecek ve 5 ay sonra 31 Mart 2024 seçimlerine gidecek.

İLK GÖRÜŞME

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaret etti. İkili görüşme sonrası açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu: Kurultay çok nezaketli, dengeli ve seviyeli geçti. Buradan Sayın Kılıçdaroğlu'na yürekten teşekkür ediyorum. Kendisini de en yakın zamanda ziyaret edeceğim. Genel Başkanıma süreçle ilgili bilgi verdim"

Özgür Özel Soma'da, madenin patronu Can Gürkan'a seslendi: İki elim yakanda Özgür Özel Soma'da, madenin patronu Can Gürkan'a seslendi: İki elim yakanda

Özgür Özel: Ekrem Başkanımız nezaket gösterdi ziyaretiyle. Hangi işin ucundan tutsa dört dörtlük yapan ve başarıyla sonuçlandıran bir isim Ekrem İmamoğlu... Bir ilk yaşandı. Sayın Genel Başkanımız (Kılıçdaroğlu) partimizi güvenli limana ulaştıracağım demişti. Öyle de oldu. Bizim aramızdaki ilişki kardeşlik ilişkisidir, hukukudur. Bu hukuk, CHP'yi çok güzel yerlere taşıyacak"

Editör: Bekir GÜNEŞ