Gazete Emek- CHP Genel Başkanı Özgür Özel,  "Tahir Elçi davasını sürüncemede bırakıyorlar. Dinlenmesi gereken tanıklar dinlenmiyor. Deliller karartılması için bir el devreye girmişti. Bu olayla ilgili karanlıkta kalan her şeyin açığa çıkarılması için gereken her şeyi yapacağız." dedi. 

Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

CHP'ye dönen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da grup toplantısında. Özel, konuşmasına geçmeden önce partisine katılan 650 üyeye ilişkin rozet töreni yapıp, "CHP baba evidir, kapısı herkese açıktır. Buyurun gelin" dedi.  

Özel'in açıklamalarından satır başları şöyle: 

24 Kasım benim için benim için çok anlamlı bir gündü. O gün erken başladım, İstanbul'da havaalanına giderken öğretmenlerimizin günün kutlayarak başladım. 4 sendikamızın temsilcileriyle konuştum. Meslek haklarının daha iyi yapabilmeleri ve özlük haklarının yerine getirebilmesi için konuştum. 100 öğretmenden 23ü 2. ek bir iş yapmak zorunda. Bir öğretmenlik meslek kanununun mutlaka iyileştirilerek yeniden düzenlenmesini, mülakatın mutlaka kaldırılmasını savunuyoruz. Yaparlarsa yaparlar yapmazlarsa iktidara gelip biz yapacağız. 

Meteoroloji’den kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı uyarısı Meteoroloji’den kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı uyarısı

Tahir Elçi davasını sürüncemede bırakıyorlar. Dinlenmesi gereken tanıklar dinlenmiyor. Deliller karartılması için bir el devreye girmişti. Bir grup arkadaşımız, Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi'nin davası için Diyarbakır'da. Sevgili Türkan Elçinin içinde yanan ateş elbette sönmeyecek. Ama sonuna kadar takipçisi olacağız. O eller yargılanana kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bu olayla ilgili karanlıkta kalan her şeyin açığa çıkarılması için gereken her şeyi yapacağız.

Geçtiğimiz hafta İBB altyapı yatırımlarından örnekler vermiştim. İBB gibi CHPli belediye başkanları sosyal belediyeciliğin adeta kitabını yazmaya devam ediyorlar. Bugünkü örneğim ABB'den. Neler yapmış sosyal belediyecilikle ilgili, neler gördük neler. Çocuklar üşümesin diye bir kampanya var 3 yıldır devam ediyor. Tam 200 bin aileye doğalgaz ve kömür desteği veriyorlar. Kışın en soğuk 3 ayında 500'er lira yatıyor, 600 lira gelecekse fatura 100 lira ödüyorlar. Evinde doğalgazı olmayana birer ton kömür veriliyor. Çocuklar protein alsın diye 2 yıldır süren 200 bin yoksul aileye bir kilo et veriliyor. Mansur Yavaş, 200 bin aileye yani koca bir koçu boynuzundan tutup götürüp, çocukları yesin diye verdi. 918 köye, beldeye Ankara Büyükşehir Belediyesi internet desteği veriyor. 12 bin 500 öğrenciye otobüs abonmanı, 105 bin çocuğa bayram harçlığı veriyor.
 
Eğer CHP'li belediye seçerseniz 2 yılda bir kurbanlık koç kadar etten, karne hediyesinden, ödeyemediğiniz sınav parasını ödemeye koşacak sıcacık bir sosyal belediyecilik yapan belediye başkanınız olacak. Bunu Türkiye'nin dört bir yanında yaptığımızda CHP'li adayları seçtiğinizde bu sıcak el sizlere de uzanacak. Seçimde sosyal belediyecilik nedir diye gösteren CHP'li belediyelere oy atmaya davet ediyorum. Ankara'yı parsel parsel satanlar, güzel iyi dürüst insanlar yönetsin diye destek aldık.
Şimdi emekliye ikramiye konusu konuşuluyor. Tayyip bey bilmez, Mansur bey, 20 bin emekliye aylardır bin 250 TL veriyor. Bir kere daha bu desteği verdiğinde vaat edilen 5 bin TL'yi Mansur bey Ankara'da emeklilere vermiş olacak.

Editör: Bekir GÜNEŞ