Gazete Emek - Bakan Yerlikaya, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’e yönelik gerçekleştirilen fiziki saldırıyı şiddetle kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Sayın Özel’e saldıranın S.T. adlı şahıs olduğu tespit edilmiş ve şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Toplumuzun huzurunu bozmaya yönelik her türlü saldırı, şiddet girişimi hukuk önünde hak ettiği cezayı alacaktır."

DEM Parti'den yapılan açıklamada Sırrı Süreyya Önder için düzenlenen cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e saldırılması kınandı. Açıklamada; "Bu saldırı esas itibariyle Sırrı Süreyya Önder şahsında barış ve demokratik toplum arayışına yönelik bir provokasyondur; cenaze erkanına, partimizin barış ve kardeşlik politikalarına yöneliktir. İlgilileri bu provokasyonu derhal açığa çıkarmaya davet ediyoruz. Barış ve demokratik toplum arayışlarına tutarlı bir şekilde destek veren Sayın Özgür Özel'e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" denildi.

Abdullah Öcalan’dan hayatını kaybeden Sırrı Süreyya Önder’e ilişkin mesaj
Abdullah Öcalan’dan hayatını kaybeden Sırrı Süreyya Önder’e ilişkin mesaj
İçeriği Görüntüle

Kalp rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı hastanede tedavisinin 18. gününde çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden Sırrı Süreyya Önder için Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen törene katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel saldırıya uğradı.

Törenin bitiminde AKM'den çıkışta kimliği henüz bilinmeyen bir kişi "Ben Osmanlı torunuyum” diyerek Özel'in yüzüne sert bir tokat savurdu. Yere kapanan Özel, hemen korumaya alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırganın yakalanarak gözaltına alındığını açıkladı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yönelik saldırıya ilişkin "Siyaset kurumuna yapılan hiçbir saldırı kabul edilemez. Saldırgan hukuk önünde hesap verecektir" dedi. DEM Parti'den yapılan açıklamada ise "Bu saldırı esas itibariyle Sırrı Süreyya Önder şahsında barış ve demokratik toplum arayışına yönelik bir provokasyondur" denildi.

ADALET BAKANINDAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’e yönelik gerçekleştirilen fiili saldırıyı şiddetle kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu alçak saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca derhal adli soruşturma başlatılmış, şüpheli gözaltına alınmıştır. Demokratik toplumlarda şiddet, hiçbir görüşün, hiçbir fikir ayrılığının meşru aracı olamaz. Şiddete karşı ortak ve kararlı bir duruş sergilemek, Hukuk Devleti ilkesine ve toplumsal barışa inanan herkesin ortak sorumluluğudur."

KILIÇDAROĞLU: MUHALEFETİ DÜŞMAN GİBİ GÖSTERMEK YAPILACAK EN BÜYÜK KÖTÜLÜKTÜR

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da saldırının ardından mesaj yayınladı. Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Özgür Özel’e yapılan saldırıyı lanetliyorum. Toplumu kutuplaştırmak, muhalefeti düşman gibi göstermek; ülkemize yapılacak en büyük kötülüktür. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."