Gazete Emek- Gürses, gelen veriler arasında büyük farklar olduğunu ve bunun karmaşaya yol açtığını söylerken, seçmenleri bilgilendirmeye yönelik kurulan sistemin doğru çalışmamasından dolayı Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öfkeli olduğunu belirtti.

Özlem Gürses, seçim gecesi CHP Genel Merkezi'nde yaşananların perde arkasını TELE1 yayınında anlattı. Farklı yerlerden gelen veri akışının birbirinden çok farklı olduğunu belirten Gürses, bu durumun karmaşa yarattığını söyledi. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın saat başı açıklama yapmayı ve seçmenin psikolojisini yüksek tutmayı planladıklarını aktaran Gürses, kurgunun gerçekleşmemesinden dolayı Kılıçdaroğlu'nun kızgın olduğunu ifade etti.

"Kılıçdaroğlu da öfkeliydi, kızgındı, hayal kırıklığına uğramıştı"

Gürses'in CHP Genel Merkezi'nde yaşananlarla ilgili anlattıkları şöyle:

"Öyle bir karmaşa oluştu ki, öyle farklı veriler akmaya başladı ki... Hangisinin doğru ve güvenilir olduğu bilinemedi. Anka'dan bir veri geliyor, muhabir ağı var. Hepsi birbirinden farklı olmaya başlayınca onlar da güvenilir verinin ne olduğuyla ilgili kafa karışıklığı yaşadı. O nedenle gece boyunca hazırlanmış olan muazzam bir basın operasyonu ve iletişim stratejisi kurmuşlardı. 2 gece önce yapılan toplandıda 'Bütün gece boyunca seçmenimizi bilgilendireceğiz' demişlerdi. Çünkü AA'nın veri manipülasyonunu biliyorlardı, psikolojik mobbingi biliyorlardı. Bir sahne kurulmuştu, bazen Kemal Bey, bazen Akşener, bazen İmamoğlu ve Yavaş yarım saatte bir, saatte bir veri paylaşacaklardı. Manipülasyonun önünü almak üzere bir iletişim stratejisi kurgulanmıştı. Eldeki veriler karmaşık bir sisteme dönünce, güvenilir bir veri olmayınca iletişim stratejisi çöktü.

Farkındaysanız İmamoğlu ve Yavaş ilk çıktığında şaşkındı, gergindi. Kılıçdaroğlu da öfkeliydi, kızgındı, hayal kırıklığına uğramıştı. İstersen Erdoğan'ı yüzde 100'den başlat. 49.5 kaç saat sürerse sürsün ortaya çıkıyor. Temel mesela sandıklardaki psikolojiyi ve seçmenin psikolojisini tutmak üzerineydi. O yüzden Kılıçdaroğlu'nun hayal kırıklığı ve öfkesi seçim sonuçlarından daha fazla. Gecenin kurgusunun akamete uğramasıyla ilgili bir öfkeydi"

Editör: Bekir GÜNEŞ