Gazete Emek - Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçim takvimi işlerken, seçime girecek ittifak ve siyasi partilerin oy pusulasındaki yerleri de belli oldu.

Kura çekiminin yapıldığı Yüksek Seçim Kurulu’nda parti temsilcileri hazır bulundu. YSK Başkanı Ahmet Yener “Bugünkü kura çekiminde fanuslardan birisinde ittifaklar ve siyasi partilerin isimleri diğerinde ise sıra numarası yer almaktadır. Önce parti ismi çekilecek daha sonra ilgili partinin temsilcisi tarafından sıra numarası belirlenecektir. Oy pusulasının solundan sağına doğru sıralama yapılacaktır. Kura çekiminin Türk Milleti’ne, Türk demokrasisine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kura çekimi sonucu Cumhur İttifakı 8, Millet İttifakı 18. sırada yer aldı. İttifaklar içindeki parti sıralamaları da belli oldu. AKP Cumhur İttifakı’nda 2. sırada yer alırken CHP Millet İttifakı’nda 4. sırada yer aldı.

Kura çekiminin sonuçları şöyle:

Türkiye Değişim Partisi (TDP) – 2. sıra
Hak ve Özgürlükler Partisi – 4. sıra
Sosyalist Güç Birliği İttifakı – 5. sıra

CUMHUR İTTİFAKI – 8. sıra (

Anavatan Partisi – 12. sıra
Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) – 14. sıra
Milli Yol Partisi – 15. sıra

Vatan Partisi – 16. sıra
Güç Birliği Partisi – 17. sıra

MİLLET İTTİFAKI – 18. sıra

ATA İttifakı – 19. sıra

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) – 20. sıra

Emek ve Özgürlük İttifakı – 8.sıra

İTTİFAK İÇERİSİNDE SIRALAMALAR

Cumhur İttifakı: MHP 4. sıra – AKP 2. sıra – Yeniden Refah Partisi 3. sıra – BBP 1. sıra

Emek ve Özgürlük İttifakı: Yeşil Sol Parti 1. sıra, TİP 2. sıra

Millet İttifakı: Gelecek Partisi 1. sıra, Demokrat Parti – 2. sıra, Demokrasi ve Atılım Partisi – 3. sıra, CHP – 4. sıra, İYİ Parti – 5. sıra, Saadet Partisi – 6. sıra (DEVA Partisi, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti seçime CHP listelerinden gireceği için pusulada yer almayacak)

PUSULALAR NE ZAMAN BASILACAK?

Cumhurbaşkanı seçimi için oy pusulalarının basımına 12 Nisan’da, milletvekili seçiminde kullanılacak oy pusulalarının basımına ise 19 Nisan’da başlanacak.

Editör: Bekir GÜNEŞ