Gazete Emek- Vatan Partisi'nin "Güçlü devlet üreten millet için iktidara" sloganıyla Ankara Arena Spor Salonu'ndaki 11. Genel Kurultayı, Balyoz davasında yargılanan ve 2019'da yaşamını yitiren Genel Başkan Yardımcısı Amiral Soner Polat adıyla düzenlendi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, kurultayın açılış konuşmasını yapan Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek yaptı. "Türk milletini zorluklara karşı ayağa kaldıracağız" diyen Perinçek, Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'yle birlikte yöneteceklerini söyledi.

ADAY OLMASINA İLİŞKİN ÖNERİ KABUL EDİLDİ

Kurultayda, Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan ve 11 partilinin imzasıyla sunulan ve 2023'deki cumhurbaşkanlığı seçiminde Perinçek'in Vatan Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı olmasına ilişkin öneri kabul edildi.

Perinçek, önerinin kabulünün ardından yaptığı konuşmada, partililere teşekkür ederek şöyle konuştu:

'ONLARI KISKANMIYORUZ'

"Bu seçimde, Türk milletini zorluklara karşı ayağa kaldıracağız. Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Bahçeli'nin Türk emekçilerinin davasına omuz vermek isteyen her değeri, sorumluluk duygularından, birikimlerinden, tecrübelerinden yararlanacağız. Onlarla birlikte Türkiye'yi yöneteceğiz. Onları kıskanan bir anlayış içinde değiliz."

DİVAN BAŞKANLIĞI'NA ETHEM SANCAK SEÇİLDİ

Ankara Arena'daki kurultayda, Divan Başkanlığı'na bir süre önce AK Parti'den istifa ederek Vatan Partisi'ne katılan iş insanı Ethem Sancak seçildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunduğu kurultaya Çin Halk Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin ve Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov da katıldı.

Yarın raporların okunmasıyla devam edecek kurultay, pazartesi günü genel başkanlık seçimiyle sona erecek.

Kaynak: Artı Gerçek 

Editör: TE Bilişim