Gazete Emek-İstanbul’da beklenen kar yağışı bir türlü gerçekleşmiyor. Silivri’ye kadar gelip, İstanbul merkezinin kapısına dayanan sistem, kent merkezinde gelindiğinde yağmura dönüşüyor. İstanbullular, ne zaman kar yağacağını merak ediyor.

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul için yaptığı açıklamada kar yağışı için yeni tarih verdi. Şen, kendisinin "İstanbul'a kar yok, yağmayacak da" şeklinde bir açıklaması olmadığını belirtti.

Prof. Dr. Şen İstanbul'a kar yağışı tahminini, "Şubat yarısından sonra hatta mart başı bile yağabilir. Sorun gelen sistemlerde yağışın yanında sıcaklığın da 4 derecenin altına düşmesi. Bu gerçekleşirse yağacaktır" ifadeleriyle paylaştı.

Meteoroloji’nin son analizlerine göre; ülkenin kuzey bölümleri parçalı ve aralıklı olarak yoğun bulutlu olacak, Batı Karadeniz'in iç alanları, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya, Elazığ, Tunceli, Iğdır dışında), Güneydoğu Anadolu (Adıyaman dışında), Sakarya, Bilecik, Antalya ve Hatay çevreleri yağışlı geçecek.

Yağışların, kıyı bölgelerde yağmur ve sağanak, iç bölgelerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması öngörülüyor. İç ve doğu kesimlerde sis, pus, buzlanma ve don olayları meydana gelebilir. Doğu Karadeniz'in iç bölgeleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda ise çığ riski var.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Kadıköy’de seçimi kaybeden Maçoğlu, Dersim’e dönüp arıcılık yapmaya başladı Kadıköy’de seçimi kaybeden Maçoğlu, Dersim’e dönüp arıcılık yapmaya başladı

Ankara: Parçalı, yer yer çok bulutlu 7

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 10

İzmir: Parçalı, yer yer çok bulutlu 14

Adana: Parçalı ve az bulutlu 15

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 19

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 10

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 11

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu -3

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 10

Kaynak: Duvar 




 

Kaynak: Duvar 

Editör: Derya çelik