Gazete Emek - Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kürt PEN Eş Başkanı Ömer Fidan’a mektup göndererek, tüm Kürt yazarlara selam gönderdi. Kürt PEN Eş Başkanı Ömer Fidan “15 Kasım Hapisteki Yazarlar Günü” vesilesiyle Kürt yazarları adına Demirtaş’a kartpostal gönderdi.

Kurmanci lehçesi ile yazdı

DEM Parti’den halk buluşmaları için çağrı DEM Parti’den halk buluşmaları için çağrı

Edirne Kapalı Cezaevi’nden cevap gönderen Demirtaş, mektubu Kürtçe kaleme aldı. Kürtçenin Kurmanci lehçesiyle yazan Demirtaş mektubunda şunları yazdı:

“Sayın Ömer Fidan; size sıcak selamlarımı ileterek başlıyorum. Umarım hepiniz iyisiniz. Gönderdiğin kartpostalı aldım, çok mutlu oldum. Teşekkür ederim. Biz de burada iyiyiz. Çalışma ve mücadele azmimiz katlanarak güçleniyor. Şahsınızı ve tüm Kürt PEN üyesi bütün yazarları selamlıyorum, başarılar diliyorum. Özgür günlerde görüşmek umuduyla; hepiniz kendinize iyi bakın. Tüm dostlara ve yoldaşlara selamlarımı iletin.”

Cezaevine girmeden önce Kürtçe yazamayan Demirtaş, bir röportajında cezaevinde Kürtçe gramer üzerine çalıştığını söylemişti. Demirtaş, Kürtçe öğrendikten sonra ilk mektubunu Kürt PEN’e gönderdi. 
 

Kaynak: Amida

Editör: Bekir GÜNEŞ