Gazete Emek- Ankara’da eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in silahlı saldırı sonucu öldürülmesine dair soruşturma devam ediyor.

Ateş’in öldürülmesine ilişkin aranan Doğukan Çep İstanbul Beykoz’da yakalanarak gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında şu ana kadar 10 kişi tutuklandı.

NE OLMUŞTU?

Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile Çankaya ilçesi Çukurambar semtindeki Kızılırmak Mahallesi’nde 30 Aralık’ta bir binadan çıktıkları sırada, motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda Bozkurt omzundan yaralanırken, Ateş hayatını kaybetti.

Cinayetle ilgili gözaltına alınan MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Köktürk de dün tutuklanmıştı. Ayrıca, bugün soruşturma kapsamında tutuklanan dört kişiden ikisinin özel harekat polisi olduğu öne sürülmüştü.

Konuyu değerlendiren TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ise, “İş giderek çetrefil bir hale geliyor. Polise kadar uzanan bir siyasi cinayetten söz ediyoruz. Çetenin bir yardım aldığı açık” demişti.

Editör: TE Bilişim