Gazete Emek- Gaziantep’te PKK/KCK soruşturması kapsamında aralarında HDP ve DBP’li yöneticilerinde bulunduğu 18’i tutuklu, 15’i tutuksuz yargılanan sanıkların davasının üçüncü duruşması gergin başladı.

Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanık avukatları ön itiraz ve taleplerini mahkeme başkanına sundu. Mahkeme başkanı avukatların taleplerini kabul etmedi. Ön itiraz ve talepleri kabul edilmeyen 3 avukat ile mahkeme heyeti arasında münakaşa yaşandı. Heyet, tarafından 3 avukat duruşmadan çıkartılmak istenince diğer avukatlar duruma itiraz etti.

‘’MAHKEMEDE FOTOĞRAF ÇEKEN ŞAHSIN GÖZALTINA ALINMASINA İZİN VERİLMEDİ’’

Mahkeme heyeti yaşanan gerginliğin ardından duruşmaya ara vererek salonu terk etti. Bu sırada sanık yakınının mahkeme salonunda fotoğraf çektiği iddiası üzerine tekrar bir gerginlik meydana geldi. Gaziantep HDP Milletvekili Mahmut Toğrul, Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, fotoğraf çektiği iddia edilen şahsın polis tarafından gözaltına alınmasına izin vermedi. Yaklaşık 1 saat sonra tekrar görülmeye başlayan duruşmanın gece geç saatlere kadar devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: Gazete Duvar

Editör: TE Bilişim