Gazete Emek - Başkan Elaldı, yaşanan sürecin kendilerine bu açıklamayı yaptırmaya zorladığını belirterek, “Son zamanlarda kulübün, bizim içinde bulunduğumuz atraksiyonlarda ve İnegöl’de yaşadığımız olaylar bizi buna mecbur bıraktı. Adını yükseliş sezonu koyduğumuz bir sezon yaşıyoruz. Bana göre emin adımlarla yürüyüşümüze devam ediyoruz.” dedi. 

“ÖNEMLİ OLAN AĞIR YARA ALMADAN SÜRECİ GEÇİRMEK”

Elaldı, bu hafta itibariyle iyi bir puan topladıklarını, başarılı bir sezon geçirierek lider durumda olduklarını da kaydederek, “Namağlup serimize devam ediyoruz. O kısmına çok takılmıyoruz. Her takımın belli dönellerde yaşadığı küçük eksiklikler olabilir. Takım her zaman aynı tempo ile gitmeyebiliyor. Önemli olana ağır yara almadan o süreci geçirebilmek” dedi. 

AMEDSPOR’UN 2013-2015’TEKİ RUHUNU YAKALADIK”

Kulüp başkanı Aziz Elaldı, Amedspor olarak 2013-2015 teki Amedspor ruhunu yakaladıklarını ve Serdar hoca ile futbolculara güvendiklerini ifade ederek,  Serdar hocanın arkasında olduklarını vurguladı.

 İlk kez bu kadar kaliteli teknik heyet ve sporcu grubu ile çalıştıkları için kendilerini şanslı hissettiklerini aktaran Elaldı, şunları kaydetti:

Bu hafta dönüm noktası olabilecek bir maçımız var. Kastamonu maçı. Bizim için bütün maçlar aynıdır. Bu hafta aynı zamanda bir İnegöl maçına gittik. Güzel giden bir atmosfer yaşıyorduk. Gittiğimiz deplasmanlarda Aksaray’da, Karaman’da güzel karşılandık. Memnun ayrıldık. İnegöl maçı için gitmeden önce aynı atmosfer vardı. Bütün takımlarla dostluk şiarımız devam ediyor. Daha önce bir sorun yaşamamıştık. Başkanı Osman bey dostluk için bir açıklama yaptı.” 

Amedspor Şampi… Amedspor Şampi…

KÜFÜRLER EDİLDİ, SİYASİ SLOGANLAR ATILDI”

Başkan Elaldı, İnegöl’e gitmeden önce bir taraftar grubunun açıklaması olduğunu hatırlatarak,sözlerini şöyle sürdürdü:

“350 nüfuslu ilçeden 5 bin kişi stadyumu doldurmuştu. Ağza alınmayacak küfürler yapıldı, siyasi sloganlar atıldı. Biz her zaman futbola siyaseti koymamamız lazım diyoruz.  Orada ırkçı tezahüratlar yapıldı. Milliyetçilik ile ırkçılığı karıştırmayalım, Irkçı bir durum ile karşılaştık. Şeyhmus Özer tesislerine adını verdiğimiz bizim bir kıymetlimizdir. Kendisine ağza alınmayacak küfürler edildi. Bu insani bir durum ve tavır değildir, orada 5 bin kişi İnegöl halkını bağlamıyor, onları ayırmak lazım. Onların yaptığı bir insanın yapacağı bir durum değil. İnsanlıktan yoksul bir davranış biçimidir.” 
Tribünlerde bunlar yaşanırken, emniyetin hiçbir şey yapmadığını da belirten Başkan Elaldı, TFF'ye başvuracaklarını ve gereğinin yapılmasını isteyeceklerini söyledi.

KİMSENİN AMEDSPOR ÜZERİNDE SİYASET YAPMASINA İZİN VERMİYİZ”

Yaşananlarla ilgili suç duyurusunda da bulunacaklarını söyleyen Elaldı, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Kastamonuspor 300-500 taraftar ile şampiyonluğa  oynuyor. Bizim bu ligde olmamamız lazım. Buraya kadar bu kenetlemeden gelmişiz. Bütün şehrin ve camianın kenetlenmesi lazımdır. Sizden istediğim bu sene bizi biraz azad edin, destekçimiz olun, toparlanacağız. Benim için Fethiyespor maçı bir kayıptı. Bu ateşten gömleği giydim ve bombayı kucağıma aldım, her şeyimizi bıraktık. Bir saygınlık beklemeye hakkımız var. Biz politika ve siyasetten uzağız diyoruz. Ama Amedspor bir duruşu ve kimliği olduğunu her zaman dile getiriyoruz. Bizim siyasetle onla bunla alakamız olamaz. Kimsenin Amedspor üzerinde siyaset yapmasına izin vermeyiz. Sosyal medya paylaşımlarında ayağını denk alsınlar.''

Kaynak: Çega

Editör: Bekir GÜNEŞ