Gazete Emek-Eski futbolcu ve yorumcu Rıdvan Dilmen, Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ın kendisine, yeni sezonda kulüpte olmayacağını söylediğini açıkladı.

Rıdvan Dilmen, geçtiğimiz sezon Beşiktaş'ı lig ve kupa şampiyonu yapan Sergen Yalçın'la yaptığı telefon görüşmesinin ayrıntılarını Twitter hesabından duyurdu.


Rıdvan Dilmen, "BJK Başkanı ve yönetiminin, Sergen hocalarını çok seven taraftarlarıyla bir şekilde tekrar bir araya gelmesini bütün samimiyetimle arzuluyorum. BJK-Sergen Yalçın kopması beni FB’li bir futbol adamı olarak üzdü" dedi ve ekledi:

‘Küçük Emrah’ kripto piyasasına giriyor: Emrahcoin



"Ancak ısrarla büyüğü olarak tavsiyeme rağmen kararının kesin olduğunu hissettim! Umarım yanılırım"



 

Uğur Dündar, Sevilay Yılman ile anılan Fatih Altaylı’dan sert tepki: Şerefsizlik yapma

TARAFTARLAR SERGEN YALÇIN İÇİN TOPLANDI

Beşiktaş taraftarı yönetimin sezonu çifte şampiyonlukla kapatan teknik direktör Sergen Yalçın’la anlaşamadığına dair haber üzerine harekete geçti.


Yalçın, Beşiktaş’ta hem futbolcu hem teknik direktör olarak şampiyonluk kazanan ilk isim olarak tarihe geçmişti. 15 Mayıs’taki Göztepe karşılaşmasının ardından lig şampiyonu olan Beşiktaş 18 Mayıs’taki Antalyaspor maçındaki galibiyetiyle de Ziraat Türkiye Kupası’nın sahibi olmuştu.


Beşiktaşlı taraftarlar görevine devam etmesini istediği 48 yaşındaki teknik direktörün Etiler’deki evinin önünde toplandı.

Yaklaşık 100 kadar taraftar, evinin önünde Yalçın lehine tezahürat yaparak takımın başında kalmasını talep etti.

Polis, Yalçın’ın evinin çevresinde güvenlik önlemleri alırken taraftarlar ise başarılı çalıştırıcının kendileriyle görüşmesini bekliyor.

Diyarbakır’da tepki çeken yeni karpuz heykeli, sur görünümlü baz istasyonuna yerleştirildi

ANLAŞMA SAĞLANDI


Beşiktaş'ta Ahmet Nur Çebi, Emre Kocadağ ve Sergen Yalçın'dan oluşan üçlü zirve gerçekleşti.

TRT Spor'da yer alan habere göre; Görüşme sonunda, taraflar yeniden anlaşma sağladı.

Resmi prosedürler ve sözleşme detayları, ilerleyen süreçte kulüp kaynaklarından açıklanacak.

Beşiktaş ile uzun süren görüşmelerin ardından yeniden anlaşan Sergen Yalçın, mukavele sürecinin uzamasının kendisini mental olarak çok yıprattığını söyledi. Yalçın, takıma geri dönmesindeki en büyük etkinin de Beşiktaş taraftarı olduğunu söyledi.

Hakkındaki transfer iddialarını da yalanlayan Yalçın, "Hiçbir takımdan teklif almadım. Ve kesinlikle çalışmayacaktım" diye konuştu.

İlyas Salman: 7 kardeşim yoksulluktan, bir tanesi de yanarak hayatını kaybetti

“VASİYETİMİ BİLE YAZDIM”

Transfer belirsizliğinden dolayı bunalıma girdiğini anlatan Yalçın, "Mental olarak çok yoruldum. Futbol yaşamım dahil hiçbir teknik adamlık döneminde hiç bu kadar sıkıntıya girmedim. Stres içinde olmadım. Üstelik Covid-19'a yakalandıktan sonra öleceğimi düşündüm. Vasiyetimi bile yazdım" dedi.

Hürriyet gazetesinden İsmail Er'e konuşan Sergen Yalçın, ligler bittikten sonra telefonunu kapattığını ve tatile çıktığını belirterek,"Mental olarak çok yoruldum. Futbol yaşamım dahil hiçbir teknik adamlık döneminde hiç bu kadar sıkıntıya girmedim. Stres içinde olmadım. Üstelik Covid-19'a yakalandıktan sonra öleceğimi düşündüm. Vasiyetimi bile yazdım. Ancak moral ve motivasyonumu hep dik tutmaya çalıştım. Modumun düştüğü günler, hatta haftalar oldu. Sosyal medyada yazılan çizilenler. Beşiktaşlı yöneticilerle ters düştüğüm şeklinde yapılan haberler beni çok üzdü. Şunu bilsinler: Hepimizin ortak menfaati Beşiktaş. Ligler biter bitmez menajer arkadaşım Hakan Korkmaz ile Çeşme'ye kaçtım. 15 gün telefonlarımı kapattım. Bu süreç içerisinde yönetimle diyalog kopukluğu da oldu" ifadesini kullandı.

Yalçın'ın konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

- Sahada kaybetmeye asla tahammülü olmayan bir yapıya sahibim. Transfer belirsizliğinden bunalıma girdim.

- Kafamda hep gelecek sezon vardı. Bunu düşünmekten sağlığım bozuldu.

- Sezon bitimine doğru yeni sezon için herhangi bir koordinasyon ve program yapılmamıştı.

- Başkanımız Ahmet Nur Çebi ve yönetim kurulu ile ya da yönetimden birisi ile hiç sorunum yok ama buna rağmen sanki sorun var gibi gösterdiler.

- Mental yorgunluk ve ilgisizlik moralimi bozdu.

- Beşiktaş’a gelmemde en büyük pay taraftarlarımızındır. Onlara karşı sorumluluğum vardı. Şampiyonlar Ligi’nde başarısız olmak istemiyordum. Çünkü ekonomik olarak kulüp zor durumdaydı.

- Benim için para hiç gündemde değildi. Hiçbir zamanda birinci önceliğim olmadı. Sistem ve prensipler her şeyin önünde gelirdi. Yaptığımız görüşmelerde Kurumsal isteklerim kabul edildi.

- Hiçbir takımdan teklif almadım. Ve kesinlikle çalışmayacaktım.

- Transferler belirsizdi. Birçok oyuncu kiralıktı. Uykularım kaçtı. Yeni sezon kadrosu konusunda kaygım vardı. Hiçbir görüşme yapılmıyordu. Sinerjim düştü. Yönetim de haklıydı... Geçmiş yönetimlerin borçlarıyla, hacizleriyle uğraşıyordu.

Kaynak: BBC

Editör: TE Bilişim