Gazete Emek- Son dönemde belediyelerin estetikten yoksun, ‘şehrin simgesi’ olduğunu iddia ettikleri heykelleri sık sık gündeme geliyor. Kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından önceki ay havalimanı kavşağına yaptırılan ve büyük tartışma yaratan karpuz içindeki çocuk ve kadayıf tepsisi gösteren adam bir hayli tepki çekmişti. Vali Münir Karaloğlu’nun talimatıyla ilgili birimler maketleri kaldırmıştı.

Tepkiler üzerine kaldırılan o heykelin yerine çok daha büyük dev bir karpuz heykeli yerleştirilecek. Kamyon üzerine taşınan dev heykel Diyarbakır’a vardı.

Grup Yorum, Dilan Ekin'den sonra bu defa Barış Yıldırım'ı paylaştığı görsel ile 'ihanetle' suçladı

NE KADARA YAPTIRILDI

Sıcakyüz’ün bu paylaşımı ile birlikte birçok sosyal medya kullanıcısı tır içindeki heykellere tepki gösterdi. Karpuzu ile meşhur Diyarbakır’a maketlerin nereden getirildiği, kimin yaptırdığı ve ne kadara yaptırıldığı merak konusu.

Bekir Güneş yazdı: Amedspor kongresinde ilginç protokol!

BELEDİYE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Önceki ay vatandaşların duruma tepki göstermesi üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, “Diyarbakır Havalimanı Yonca Kavşağında yapılan çevre düzenlemesi kapsamında alana yerleştirilen iki maket hakkında yapılan eleştiriler, Diyarbakır Valimiz Münir Karaloğlu'nun talimatlarıyla belediyemizin ilgili birimleri tarafından değerlendirilmiş, yapılan değerlendirme sonucu maketler bulundukları yerden kaldırılmıştır. Maket yapımcısı, eleştirileri dikkate alacak şekilde ürünlerini yenileyecek, ilgili birimlerin onayıyla belediyemize teslim edecektir” açıklaması yapmıştı.

Hande Fırat, eşi ile ilgili Suriye iddialarına yanıt verdi: Üzüldüm

BİRÇOK KİŞİNİN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Birçok vatandaş çektikleri fotoğrafları sosyal medyaya yükleyerek ‘dev karpuzun gelişini’ duyurdu.

Yeni dev karpuz heykelinin yanında Diyarbakır’ın tarihi surlarının bir kopyasının olması da dikkat çekiyor.

Dev karpuzun Diyarbakır’a varmasına kadar geçen sürede geçtiği her şehirde “dev karpuz geliyor” diyen vatandaşlar bol bol fotoğraf paylaşıp, Diyarbakır yönüne gittiğinden bahsetti.

25 METRELİK YÜKSEKTEKİ BAZ İSTASYONUNA YERLEŞTİRİLDİ

Diyarbakır'da geçen ay çevre düzenlemesi kapsamında havalimanı kavşağına yerleştirilen karpuz içindeki çocuk ve kadayıf tepsisi taşıyan adam heykelleri, sosyal medyada eleştirilere konu olmuştu.

Söz konusu figürler, gelen tepkiler üzerine bir süre sonra kaldırılmış, üretici firmanın da eleştirileri dikkate alacak şekilde maketleri yenileyeceği belirtilmişti. Diyarbakır'da dün bir TIR'a yüklenmiş dev karpuz ve sur figürünün sosyal medya platformlarında paylaşılması ile kentte yine maketler konuşulmaya başlandı.


Karpuz ve sur maketi bugün, Kayapınar ilçesi Mastfroş Caddesi'ndeki kavşakta kurulan ve yaklaşık 25 metre yükseklikteki baz istasyonuna yerleştirildi.

Editör: TE Bilişim