Gazete Emek- Grup Yorum, gruptan ayrılan ve gruptan bağımsız olarak kendine farklı bir hayat kurmak isteyen eski üyeleri Dilan Ekin’i ihanet ile suçlamıştı. Grup Yorum bu defa ise albüm çıkaran eski üyeleri Barış Yıldırım'ı ihanetle suçladılar. Grup Yorum'un Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

Grubun sosyal medya hesabından “Dilan Ekin’le ilişki kurmayın! O bütün değerleri çiğnemiş biridir!” denilen açıklamada kullanılan nefret söylemleri takipçilerin tepkisine yol açtı.

Duydunuz mu!
Ölüm Orucu Haini Barış Yıldırım Albüm Çıkarmış!
Helin ve İbo, halkın türkülerini söyleyebilmek için bu uğurda canlarını verdiler. Şehit düştüler.
Halkın sanatını hainler yapamaz!
Halkın sanatını ancak halk çocukları yapabilir!

'Diyarbakır Hani’de AKP binasına molotof atanlardan biri AKP’li yöneticinin yeğeni çıktı'

Grup Yorum'un hesabından bir de Barış Yıldırım'a ilişkin görsel paylaşıldı. 


Grup Yorum'un bu açıklamasına Barış Yıldırım da kendi sosyal medya hesabından cevap verdi. 

BARIŞ YILDIRIM'IN AÇIKLAMASI ŞU ŞEKİLDE:

Devrimciliği savunmak bir sevme, sevilme sorunu değil. Sınıf mücadelesi boşlukta durmaz, birileri onu taşır. Bugünün dünyasında canları ve özgürlükleri pahasına sınıf mücadelesini taşıyanlar değerlidir. Eleştiri hakkı herkes için kutsaldır ama linç, tekfir, küfür eleştiri değil.

Oyuncu Nejat İşler siyasete girdi: Şimdi tam zamanı

Biz (sınıflar mücadelesinin tarihi olan) tarihte ezilen sınıflardan yana saf tutanların yaptığı bir seçim var. Ben, kapitalizmin dünyasının felaketten başka bir şey getirmediğini bildiğim için devrimcilerden yanayım. Sosyalizmin sözünü ve şarkısını söylemekten geri durmayacağım.

Bu bir yüce gönüllülük de değil duygusal bir seçim de. Bugünün dünyasında sınıf mücadelesinin yükünü taşıyanlar nesnel olarak değerlidir. Sadece bunu söylemek için yazma gereği hissettim.  "Merdivensiz kuyular yanardağlara çıktığında" devrimcilere ihtiyacımız olacak.

GRUP YORUM, ESKİ ÜYESİ DİLAN EKİN İLE İLGİLİ DE ŞU PAYLAŞIMI YAPMIŞTI

Eskiden Grup Yorum üyesi olan Dilan Ekin, Ölüm Orucu direnişi sürecinde Helin Bölek'in refakatçısıyken Helin'in şehitliğinden sonra ona verdiği söze ihanet etmiş, şehidimizi, yoldaşlarını satmış, onca tutsaklığın olduğu, faşizmin en yoğun saldırdığı dönemde, en dar günümüzde, tahliyelerin olmasını dahi beklemeden, yoldaşlarını yarı yolda bırakmış, kendi rahat, bencilce yaşamı için arkasına bile bakmadan çekip giden ikiyüzlü bir korkaktır.

Yedi Nota'nın Komutanları Helin Bölek, İbrahim Gökçek, Adalet Savaşçıları Mustafa Koçak ve Ebru Timtik'i ve daha birçok devrimciyi katledenlere "ben bırakıyorum, bütün değerlerimi satıyorum. Bana bulaşmayın" mesajı vermiştir. Tüm değerlerine, inandıklarına ihanet etmiş ama bunun ağırlığını bile taşımayan birisidir.

Grup Yorum'un eski üyeleri Dilan Ekin ile ilgili "ihanet" paylaşımına sosyal medyada tepki yağdı

Çekip gittiği halde, İdil Kültür Merkezi'nin telefonuna kendi ihanetini meşrulaştırmaya çalışan yazılar yazarak kendini; Helin'i, İbo'yu katledenlere bıraktığı sözünü verdiğini ispat etmiştir. Kendini böylesine alçaltmıştır.

Bütün değerlerini, ona verilen emekleri çiğneyerek, utanmadan Helin Bölek'in annesini arayıp görüşmek istediğini ikiyüzlüce söyleyebiliyor. "Ben evdeyim artık, seni görmek istiyorum" diyebiliyor.

Tutsaklarımızın ailelerini arayıp onları kirli beyniyle zehirlemeye çalışıyor. Kendi düzen ideolojisini, kirli, yozlaşmış, satılmış ruhunu... çevremizde görüştüğümüz insanlara aşılamaya çalışıyor. Buna izin vermeyeceğiz.

Sevgili Grup Yorum dinleyicileri, halkımız;

Dilan Ekin selam vermeye değmeyen birisidir. Ona selam vermeyin, görüşmeyin. Onunla ilişki yürütmeyin. Onun safi işkencecilerin, Helin'i, Ibo'yu katledenlerin safidir.

Bizim yüzümüz ise her zaman "Yedi Nota'nın Komutanları" Helin Bölek ve İbrahim Gökçek'e

dönük olmalıdır!

İmamoğlu'nun haciz koydurduğu Akit TV'den ilginç açıklama: Hani basın özgür olmalıydı

Şehidimiz İbrahim Gökçek'in dediği gibi: "Çocuklarımıza tertemiz bir dünya bırakacağız."

Düşünü kurduğumuz bu tertemiz dünyamızda, "Dilan Ekin" gibi yoldaşını satanlara, kirlenmişlere yer yok.

Helin için, İbo için... değerlerimizi korumak, onları yaşatmak için...

Dilan Ekin'i gördüğünüz yerde yüzüne tükürün, lanetleyin, gördüğünüz, tanıdığınız herkese yaptığı ihaneti anlatin. Bu bizim Helin ve İbo'ya borcumuzdur.
 
İbo ve Helin'in yarattığı değerleri ancak böyle koruyabiliriz.

Değersizleşmeye, çürümeye... karşı Dilan Ekinler'in değil, direnen direnç çiçeklerinin yanıdır safimiz.

Editör: TE Bilişim