Gazete Emek-  Grup Yorum, gruptan ayrılan ve gruptan bağımsız olarak kendine farklı bir hayat kurmak isteyen eski üyeleri Dilan Ekin’i ihanet ile suçladı.

Grubun sosyal medya hesabından “Dilan Ekin’le ilişki kurmayın! O bütün değerleri çiğnemiş biridir!” denilen açıklamada kullanılan söylemler takipçilerin tepkisine yol açtı.

DEVA kurucusundan HDP'ye çirkin sözler: Umarım sizin de soyunuz tez zamanda tükenir

Dilan Tekin için yayınlanan açıklamada şu ifadere yer verildi;

Eskiden Grup Yorum üyesi olan Dilan Ekin, Ölüm Orucu direnişi sürecinde Helin Bölek'in refakatçısıyken Helin'in şehitliğinden sonra ona verdiği söze ihanet etmiş, şehidimizi, yoldaşlarını satmış, onca tutsaklığın olduğu, faşizmin en yoğun saldırdığı dönemde, en dar günümüzde, tahliyelerin olmasını dahi beklemeden, yoldaşlarını yarı yolda bırakmış, kendi rahat, bencilce yaşamı için arkasına bile bakmadan çekip giden ikiyüzlü bir korkaktır.

Yedi Nota'nın Komutanları Helin Bölek, İbrahim Gökçek, Adalet Savaşçıları Mustafa Koçak ve Ebru Timtik'i ve daha birçok devrimciyi katledenlere "ben bırakıyorum, bütün değerlerimi satıyorum. Bana bulaşmayın" mesajı vermiştir. Tüm değerlerine, inandıklarına ihanet etmiş ama bunun ağırlığını bile taşımayan birisidir.

Genco Erkal’dan katıldığı programda dikkat çeken açıklama: Bizi tehdit ediyorlar

Çekip gittiği halde, İdil Kültür Merkezi'nin telefonuna kendi ihanetini meşrulaştırmaya çalışan yazılar yazarak kendini; Helin'i, İbo'yu katledenlere bıraktığı sözünü verdiğini ispat etmiştir. Kendini böylesine alçaltmıştır.

Bütün değerlerini, ona verilen emekleri çiğneyerek, utanmadan Helin Bölek'in annesini arayıp görüşmek istediğini ikiyüzlüce söyleyebiliyor. "Ben evdeyim artık, seni görmek istiyorum" diyebiliyor.

Tutsaklarımızın ailelerini arayıp onları kirli beyniyle zehirlemeye çalışıyor. Kendi düzen ideolojisini, kirli, yozlaşmış, satılmış ruhunu... çevremizde görüştüğümüz insanlara aşılamaya çalışıyor. Buna izin vermeyeceğiz.

Gazeteci Can Ataklı: HDP hem kendine ateş etti hem de muhalefeti mahvetti

Sevgili Grup Yorum dinleyicileri, halkımız;

Dilan Ekin selam vermeye değmeyen birisidir. Ona selam vermeyin, görüşmeyin. Onunla ilişki yürütmeyin. Onun safi işkencecilerin, Helin'i, Ibo'yu katledenlerin safidir.

Bizim yüzümüz ise her zaman "Yedi Nota'nın Komutanları" Helin Bölek ve İbrahim Gökçek'e

dönük olmalıdır!

Şehidimiz İbrahim Gökçek'in dediği gibi: "Çocuklarımıza tertemiz bir dünya bırakacağız."

Düşünü kurduğumuz bu tertemiz dünyamızda, "Dilan Ekin" gibi yoldaşını satanlara, kirlenmişlere yer yok.

Helin için, İbo için... değerlerimizi korumak, onları yaşatmak için...

Dilan Ekin'i gördüğünüz yerde yüzüne tükürün, lanetleyin, gördüğünüz, tanıdığınız herkese yaptığı ihaneti anlatin. Bu bizim Helin ve İbo'ya borcumuzdur.

İbo ve Helin'in yarattığı değerleri ancak böyle koruyabiliriz.

Değersizleşmeye, çürümeye... karşı Dilan Ekinler'in değil, direnen direnç çiçeklerinin yanıdır safimiz.

Resim

Ümit Özdağ'dan Garo Paylan'a: Sen de zamanı gelince bir Talat Paşa deneyimi yaşayacaksın

TAKİPÇİLERDEN TEPKİ YAĞDI

Grubun yayınladığı açıklamalada kullanılan ifadelere gelen tepkiler şu şekilde;

Diyarbakırlılar, kripto para borsası Thodex’e milyarlarca dolar kaptırdı

İHD’DEN KINAMA

İnsan Hakları Derneği (İHD) Merkezi Kadın Komisyonu geçtiğimiz günlerde Grup Yorum tarafından eski üyeleri Dilan Ekin hakkında yapılan açıklamaya tepki gösterdi

"Bir kadını şiddete açık bir hedef haline getiren açıklamayı son derece tehlikeli buluyor ve kınıyoruz" denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden genelge: Görüntü ve ses kaydı almak artık yasak

"Öncellikle, müziğin militer amaçlar için kullanılmasını, 'notaların komutanları' gibi kavramların kullanılmasını müziğe ve müzisyenlere yapılmış bir haksızlık olarak değerlendiriyoruz.

Grup Yorum’un, yaptığı açıklamada artık kendileri gibi düşünmeyen Dilan Ekin açıkça hedef haline getirilmiştir. Dilan Ekin için 'Gördüğünüz yerde yüzüne tükürün, lanetleyin' gibi kavramların kullanılmasını insan hakları savunucusu kadınlar olarak kınıyoruz ve protesto ediyoruz.

Yargıtay Selahattin Demirtaş’ın cezasını onadı

'HER ALANDA KADINA ŞİDDETE KARŞIYIZ'

Kadınlar hem kamusal alanda hem de özel alanda şiddete maruz kalıyorlar. Maalesef ki kendilerine 'muhalif' diyen kesimler de kadına yönelik şiddet konusunda egemenlerden ve muktedirlerden farklı olamayabiliyorlar.

Bir kez daha yaşamın tüm alanlarında kadına yönelik şiddete karşı tavrımızı sürdüreceğimizi tüm kamuoyuna ilan ediyoruz."

132 Kürt yazar ve araştırmacı Prof. Taner Akçam’ı kınadı

Editör: TE Bilişim