Gazete Emek- Beşiktaş Süper Lig'de son haftada Göztepe'yi 2-1 yenerek şampiyon oldu. Galatasaray ise Yeni Malatya'yı 3-1 yendi ancak Beşiktaş artı 2 gol averajı ile şampiyonluk ipini göğüsledi.

 Beşiktaş'ın ligin bitimine 3 hafta kala oynadığı Hatayspor maçı ise bu sezonun en farklı maçı olmuştu. 

Beşiktaş Hatayspor'u 7-0 mağlup etmişti. ESPN FC, Twitter hesabından Beşiktaş'ın şampiyonluğuna ilişkin yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Besiktas won the Turkish Super League on the final day of the season by a single goal!

They won 7-0 just two weeks ago 

(Beşiktaş, sezonun son gününde Türkiye Süper Ligi'ni tek golle kazandı!

 Sadece iki hafta önce 7-0 kazandılar)

Bu paylaşım binlerce kez paylaşıldı ve altına binlerce yorum yapıldı. Çok sayıda Galatasaraylı Hatayspor'un Kamerunlu futbolcusu Billong'un performansına ilişkin videolar paylaştı. 

Beşiktaş'ın 7-0'lık Hatayspor maçı için 'şike' iddiasıyla UEFA'ya başvuru yapıldı

GAZETECİ KADİR ÇETİNÇALI HATAYSPOR'LU BİLLONG'A İLİŞKİN PAYLAŞIMLAR YAPTI

Gazeteci Kadir Çetinçalı ise Twitter hesabından şu paylaşımları yaptı:


1- Galatasaray Kulübü’ne açık ihbarımdır. @GalatasaraySK
 Hatayspor 7-0’lık Beşiktaş maçından sonra neden kadro dışı bırakıldı. Jean Claude Billong aslında kadro dışı bırakılmadı. Sözleşmesi fesih edildi ve ülkesine gönderildi.

2- Jean Claude Billong maçın devre arasında, o gün Covid19 testi pozitif çıkan Ömer Erdoğan mücadeleyi tv’den izliyordu ve yardımcısı Özhan Pulat’ı arayarak, Billong’un hemen oyundan çıkarılmasını istedi. 
@GalatasaraySK

3- Ve BOMBA GELİYOR!!! Jean Vincent Billong’u hangi Beşiktaşlı futbolcu aradı. 
@GalatasaraySK

4- Beşiktaş’ın son maçlarda oynamayan golcüsü Vincent Oboubakar Kamerunlu vatandaşı Jean Claude Billong’u, Beşiktaş-Hatayspor maçından önce kaç defa telefonla aradı. Aboubakar’ın telefonu savcılık incelemiş sonrası aramalar tesbit edilebilir. 
@GalatasaraySK

5- Aboubakar, Jean Vincent’e neler vaad etti. Belirteyim; işin içinde para vaadi yok. Billong Kamerun asıllı Fransız vatandaşı. Çifte pasaporta sahip.  Aboubakar, Billong’a Kamerun Milli Takımı’nda oynatma vaadinde bulundu mu? 
@GalatasaraySK
 Araştırın bunu.

6- Bu konuyu hızlı bir şekilde yazmak istediğim için 1. ve 2. twitte bazı anlam hataları olmuştur. Özür dilerim.

EKŞİ SÖZLÜK VE TWİTTER'DA GÜNDEM OLDU

Ekşi Sözlük yazarlarından biri şu paylaşımı yaptı:

"4 gün sonra, 5 mayıs 2021 tarihinde billong denen muazzam stoper, 7-0 yenilen takımın ilk 11 de oynayan stoperi, oynadığı müthiş stoper performansı sebebiyle, 27 yaşında hayatında ilk kez kamerun milli takımı kadrosuna davet ediliyor ve aboubakar'ın milli takım arkadaşı oluveriyor bir anda, kariyerinin en saçma dönemlerinden birinde."

KAMERUN MİLLİ TAKIMININ ADAY KADROSU ŞU ŞEKİLDE

GALATASARAY’DAN UEFA VE TFF’YE BAŞVURU

Kulüpler Birliği Vakfı’nın, Süper Lig’de son 8 haftanın incelenmesi konusunda TFF ’ye yaptığı başvurunun ardından bir hamle de Galatasaray ’dan geldi..

Sarı kırmızılı kulüp, Beşiktaş’ın Atakaş Hatayspor’u 7-0 yendiği maçtan önce iki takımın Kamerunlu futbolcuları Vincent Aboubakar ve Jean-Claude Billong arasındaki görüşmelerin incelenmesi için TFF ve UEFA nezdinde resmen harekete geçti.

Beşiktaşlı Aboubakar’ın Billong’a milli takım sözü verdiği ve sonrasında Hataysporlu oyuncunun kariyerinde ilk kez Kamerun Milli Takımı’na seçildiği iddiası, Galatasaray’ın başvuru gerekçelerinden biri oldu.

Editör: TE Bilişim