Gazete Emek-Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediğini açıklayan ve seçimlere AKP listesinden giren HÜD PAR'ın Hizbullah ile ilişkisi tartışılmaya devam ederken Trabzon'da HÜDA PAR gerginliği yaşandı.

61saat'in haberine göre Erdoğan'ın dün kentte düzenlediği miting öncesi seçim standı açmaları üzerine Trabzonluların tepkileriyle karşılaşan HÜDA PAR üyeleri, bugün de Kahramanmaraş Caddesi'nde stant kurdu. Ancak yine çok sayıda Trabzonlu HÜDA PAR'lılara tepki gösterip standın kaldırılmasını istedi.

Caddede toplanan kalabalığın tepkisi üzerine bir HÜDA PAR üyesi, kitleden uzaklaştırıldığı sırada "PKK'lısın değil mi sen? Zoruna gidiyor değil mi Müslümanlar alacak diye. Elhamdülillah şeriat kazanacak. Biz şeriatçıyız ulan" sözlerini sarf etti. Bunun üzerine kalabalıktan "Biz cumhuriyetçiyiz ulan. Hayırdır" sesleri yükseldi. Ardından kalabalık içinden birkaç kişi HÜDA PAR üyesini darbetmeye çalıştı. Araya giren polisler, HÜDA PAR'lının darbedilmesine engel olmaya çalıştı.

Gerilim sırasında HÜDA-PAR'ın standına AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posteri asıldı.

İL EMNİYET MÜDÜRÜ ALANA GELDİ
Yaşanan arbede ve gerginlik üzerine Trabzon Emniyet Müdürü Murat Esertürk de olay yerine geldi.

HÜDA PAR'ın stant açmasına tepki gösteren Trabzonlular, Esertürk'e "Be şehirde olur mu? Olmaz. Burası Trabzon. Milliyetçiliğin en üst düzeyde yaşandığı şehir. 45 dakika 1 saat dursunlar ama akşama kadar durmasınlar" dedi.

Esentürk ise "Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Temel hak ve özgürlükler var. Yakalım yıkalım kaldırsınlar olmaz. Ben anayasaya ve sıralı kanunlara bakarım. Suçluya değil suça bakarım. Yakıp yıkmak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçunun cezası ağırdır. İnsanların karşı karşıya getirilmesi hoş değil. Ben bunu beğenmedim, bu gitsin dağılsın, bu olmaz" diye konuştu.


Kaynak: Evrensel 

Editör: Derya çelik