Gazete Emek-Yeşil Sol Parti, Van’ın Erciş ilçesinde kitlesel bir seçim miting düzenledi. Kent merkezine 8 kilometre uzaklıkta bulunan Fener Alayı alanında düzenlenen mitinge çok sayıda genç ve kadın katıldı. Mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Şimdi kazanma zamanı. Bizler kazanınca ülkedeki tüm emekçiler, yoksullar kazanacak" dedi.

Miting, Yeşil Sol Parti Van İl Eş Sözcüsü Veysi Dilekçi'nin konuşmasıyla başladı. Dilekçi, "Biz buraya öyle kolay gelmedik. Büyük bedeller ve mücadelelerle geldik. Halen bunun ağır bedelini ödemeye devam ediyoruz. Bu mücadelenin önünde artık hiçbir güç duramayacaktır” dedi.

SANCAR: KARŞIMIZDA SOYGUN, TALAN VE SAVAŞ İKTİDARI VAR
Dilekçi'nin ardından sahneye çıkan Mithat Sancar, kadınların ve gençlerin öncülüğünde zafere yürüdüklerini söyledi. Sancar, "Karşımızda bir soygun, talan ve savaş iktidarı, bir kötülük ittifakı var. Bu ülkeyi soyuyorlar, sonra vaatlerde bulunuyorlar. Van’da bir deprem yaşadık, 13 yıl geçtiği halde söz verdikleri sözleri tutmadılar. Halen 74 ailemiz konteynırda yaşıyor. Bu yıl iki deprem daha yaşadık ve bir felakete dönüştü. Bu felaketin sorumlusu AKP-MHP iktidarıdır. Bu yolsuzluk düzenini bu iktidar kurdu" diye konuştu.

"IRKÇILIĞA DUR DİYECEĞİZ"
Irkçılığa ve Kürt düşmanlığına "dur" diyeceklerini kaydeden Sancar, "Gençlerimiz iş imkanlarından yararlanamıyor, bir parça ekmek kazanmak için sefalet şartlarında mevsimlik işçi olarak çalışıyorlar. Giderken aynı zamanda Kürt oldukları için ırkçıların saldırılarına maruz kalıyorlar. Daha dün Kadıköy’de bir gencimiz Kürtçe şarkı söylediği ve partimiz üyesi olduğu için ırkçı bir saldırıyla katledildi. Bu iktidar Kürt düşmanlığı ile ayakta kalıyor. Halkı ayrıştırıyor, düşmanlığı derinleştiriyor. Tek dertleri saltanatlarını sürdürmektir. Buna en güçlü cevabı Kürt halkı, onurlu mücadelesiyle veriyor. Ve onları 14 Mayıs’ta sandığa gömecektir” dedi.

"EN BÜYÜK DARBECİ BU İKTİDARDIR"
Sancar sözlerine şu şekilde devam etti: "‘Seçimler darbe olacak’ diyorlar. En büyük darbeci bu iktidardır. Halkımızın iradesine kayyumlarla darbe yapan, siyasetçilerimizi kumpas davalarıyla cezaevlerinde rehin tutunlar bu darbeci rejimin sahipleridir. AKP-MHP iktidarı mutlaka göndereceğiz. Kayyum atanan belediyelerimize halkımızın iradesi ile yeniden döneceğiz. Zindanlarda haksızca rehin tutulan kardeşlerimizi özgürlüğüne kavuşturacağız. Bu günler yakındır. Bizler kazanınca ülkedeki tüm emekçiler, yoksullar ve hepimiz birlikte kazanacağız. Demokrasiyi ve barışı biz getireceğiz. Onun için Meclise en yüksek temsiliyette girmemizi sağlamanız gerekiyor" dedi.

Kaynak: Evrensel 

Editör: Derya çelik