Gazete Emek-Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlediği basın toplantısında yeni asgari ücreti duyuruyor. Toplantıya, işçi tarafını temsil eden Türk-İş katılmadı.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 7 bin 603 lira 43 kuruştu. Bunun 6 bin 471 lirasını brüt asgari ücret, 1003 lira 1 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 129 lira 42 kuruşunu işveren işsizlik sigorta primi oluşturuyordu.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay asgari ücret görüşleri öncesinde asgari ücrette 'kırmızı çizgileri'nin 7 bin 785 TL olduğunu söylemişti. Komisyon bu sözlerden sonra üç kez toplanmıştı.

Türk-İş Genel Başkanı son toplantı sonrası, "Türk-İş'in teklifi 9 bin lira. Verirlerse imzalarız, vermezlerse masaya oturmayız" ifadelerini kullanmıştı. Dün AK Parti grup toplantısında konuşan Erdoğan, "Büyük ihtimalle yarın asgari ücret konusunu da bakanımla bugün görüşmeleri yapmak suretiyle inşallah açıklayıp onu da yoluna koymuş olacağız" demişti. Türk-İş'in 9 bin lira olan teklifiyle ilgili Erdoğan, "Öyle herkesin her söylediğiyle adım atacak halimiz yok. Bizim sırtımızda küfe var. Sırtında küfe olmayanlar rahat konuşuyor. Bizim sırtımızdaki küfe 85 milyonun taşındığı bir küfedir. Bunların hepsini bir düşüneceğiz"   konuşmuştu.

Editör: TE Bilişim