Gazete Emek-HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, parti kapatmayı; “darbenin, darbeciliğin, vesayet ve faşizmin tescili” olarak değerlendirdi.

Yüksekdağ, Yeni Yaşam gazetesi için kaleme aldığı yazıda, 15 Temmuz 2016’dan beri “sürekli darbe” döneminin yaşandığını belirterek, “Dönemin ana eksenini ise HDP’ye ve Kürtlere karşı darbe saldırıları oluşturuyor” dedi.

‘PARTİ KAPATMAK DARBENİN TESCİLİDİR’

Yüksekdağ, HDP’nin kapatılması tartışmalarına dair şunları yazdı:

“HDP’nin kapatılması etrafında sürekli gündemde tutulan operasyonlar ve tartışmalar, Erdoğan-Bahçeli iktidarının darbeci niteliğinin en açık görüntüsü. Bilinir ki; parti kapatmak, darbenin, darbeciliğin, vesayet ve faşizmin tescilidir. Aslına bakarsanız sembolik ve algılarla ilgili bir durum. Yoksa, ‘politik özgürlükleri bu kadar yere çaldıktan sonra, parti kapatmışlar-açmışlar ne olur’ diyebilirsiniz. Ama faşist zihniyetler hangi ekolden olurlarsa olsunlar parti kapatma saplantısından, çabasından kopamıyor.

‘ERDOĞAN ŞÜPHEYİ KAFASINDAN KOVABİLSE BAHÇELİ’NİN DOLMUŞUNA BİNER’

“Aylardır bıkmadan, usanmadan HDP’yi konuşup, onunla yatıp onunla kalkıp, nefretlerinden bir yere sığamayanlar ‘kapatalım da bu kâbus bitsin’ ayarındalar. Bir taraftan da ‘Biter mi ki?’ şüphesiyle beyinleri dağlanıyor. Erdoğan bu şüpheyi kafasından kovabilse, bütün başka kaygıları dakikasında çiğneyip, Bahçeli’nin dolmuşuna biner. Ama gel gör ki ‘HDP meselesi’ epey karışık. Durduğu gibi durmaz; bakarsın, bu zamana kadar olduğu gibi de olmaz.

‘MHP, AKP VE ERDOĞAN’I O MEZARA GÖTÜRÜYOR’

“Bu nedenle iktidar ortakları HDP’ye, Kürtlere karşı düşmanlık konusunda aynı zeminde dursalar da, ‘kapatma’ gibi taktik, yöntemsel noktalarda ayrışabiliyor. Zamana yayılan, yer yer Bahçeli’nin tehdit ve ayar verme hücumlarıyla gündemden hiç düşürülmeyen bir saldırı takvimi işletiliyor. Bahçeli, MHP ve iktidara yanaşık Susurlukçu mafya-terör güçleri, HDP’nin kapatılması için bastırarak bir taşla iki kuş vurma hesabı yapıyor. İktidarın başı ve yargıdan bürokrasiye kadar sistemin tek hâkimi Erdoğan ile AKP’nin işini bitirmek için bundan daha iyi yol olamayacağını düşünüyorlar büyük ihtimal. Hem ‘mezara kadar’ yer verdikleri ittifak sözünü de tutmuş olacaklar. Zira bu memlekette parti kapatanların siyasi partiler mezarlığına gömüldüğü çok bilinir bir hikâye. MHP de itina ile AKP ve Erdoğan’ı o mezara götürüyor.”

‘ASIL HİKÂYEYİ YAZACAK OLAN HALKLAR’

Ancak HDP’nin kapatılması konusunda asıl hikâyeyi yazacak olanın halklar olduğunu ifade eden Yüksekdağ, “Bugün HDP’den yana saf tutmak, tam da bu nedenlerle büyük işgal taarruzu altındaki insanlık onurunu müdafaa etmek anlamına geliyor” dedi. Yüksekdağ, yazısında, “Sonuçta neresinden bakarsak bakalım, esas olan kendimize dayanmak, halklarımızın bilincine ferasetini güvenmektir. HDP üzerine oyun kuranlar kendi varoluşunu büyük bir toplumsal bir iradenin yok oluşunda görenler, belki de istemeden siyasi mücadele de yeni bir çığırın açılışına vesile olacaklar. Halkımızın ve demokratik siyasetin bilincini, iddiasını ‘parti kapatma, yardım kesme’ ya da başka tür saldırılar düzenleme gibi uğursuz ve kifayetsiz gündemlerle yönetmelerine, işgal etmelerine izin verecek değiliz.” İfadelerini kullandı.

Kaynak: Artı Gerçek 

Editör: TE Bilişim