Gazete Emek - Almanya Federal Meclisi tarafından kabul edilen yasa yürürlüğe girdikten sonra Alman vatandaşlığına geçecek kişilerin kendi ülkelerinin vatandaşlığından çıkmasına gerek kalmayacak.

Almanya'da yeni vatandaşlık yasası federal mecliste kabul edildi.

Almanya Federal Meclisi, vatandaşlığa geçişin kolaylaştırılmasını ve çifte vatandaşlık yolunun açılmasını içeren yasayı onayladı.

FED, faiz kararını açıkladı FED, faiz kararını açıkladı

Alman koalisyon hükümetinin hazırladığı vatandaşlık yasasında reform öngören tasarı, federal parlamentoda bugün kabul edildi. Yasanın Alman vatandaşlığına geçişleri kolaylaştırması ve çifte vatandaşlığı prensipte mümkün kılması hedefleniyor.

Diğer yandan kendi geçimini sağlayamayan ya da Almanya'nın özgürlükçü, demokratik temel değerlerini kabul etmeyenlerin vatandaş olması zorlaştırılıyor.

DW Türkçe'nin haberine göre yeni yasanın getirdikleri şöyle:

VATANDAŞLIĞA GEÇİŞ SÜRESİ

Almanya'da uzun süredir ikamet eden ve Alman vatandaşlığına başvuruda bulunmak isteyen yabancıların, bundan böyle bunun için sekiz değil, beş yıl Almanya'da yaşamış olmaları yeterli olacak. "Özel uyum başarısı" ile öne çıkanlar için bu süre üç yıla kadar düşebilecek. Uyum konusunda başarılı olarak değerlendirilebilmek için Almanca'ya iyi bir seviyede hakim olmak, toplum yararına gönüllü faaliyetlerde bulunmak ya da okul veya iş yerinde üstün başarı göstermek gerekiyor.

Editör: Bekir GÜNEŞ