Gazete Emek- İstinaf Mahkemesi oy birliği ile, Denizli 1’inci İş Mahkemesi’nin yetkiyi iptal etmesi kararını kaldırılarak yetkinin kabulüne karar verdi. Kararda ayrıca, tebliğ tarihinden itibaren 2 haftalık süre içerisinde Yargıtay nezdinde temyiz yolunun da açık olduğu ifade edildi.

Öz Gıda-İş yaptığı açıklamada, “Müjde yetki bizimdir. Bölge Adliye Mahkemesi 10’uncu Hukuk Dairesi 25 Ocak 2023 tarihinde işverenin yetki tespitimize karşı açtığı davanın reddine, Öz Gıda-İş Sendikası'nın toplu iş sözleşmesi yapmaya yetkili olduğuna karar vermiştir. İşverene çağrımız; süreci uzatma, emekçiyi mağdur etme, bir an önce oturup işçinin, bölgenin ve işverenin birlikte kazanacağı bir düzen kuralım. Kararın tüm taraflara hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

“İŞVEREN BİR AN ÖNCE SENDİKAYLA MASAYA OTURMALI”

Sendikaya üye olduğu için işten atılan Lezita işçisi Barış Kavak, “Biz arkadaşlarımızla birlikte haklı davamızı ve mücadelemizi hiç bırakmadık. İstinafın doğru kararı vereceğinden hiç şüphede duymadık. İşveren artık çalışanları oyalamayı bırakıp bir önce sendika ile masaya oturmasını bekliyoruz” diyerek kararı değerlendirdi.

Kaynak: Evrensel

Editör: TE Bilişim