Gazete Emek - Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AKP grup toplantısı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu. Aralarında futbol dünyasından isimlerin de bulunduğu ve ‘Fatih Terim Fonu’ olarak da adlandırılan 226 yıl hapsi istenen bankacı Seçil Erzan davasına ilişkin Bakan Tunç “7 sanık var 18 müşteki var bu iddianame İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi” dedi.

12 OCAK’TA YAPILACAK

Bakan Tunç, ikinci duruşmanın 12 Ocak’ta gerçekleşeceğini belirtti. Yargının iddiaları araştıracağını dile getiren Tunç, “Kimler suçlu kimler suçsuz yargısal süreç neticesinde en doğru karar çıkacaktır” diye konuştu.

Futbol camiasındaki dolandırıcılık olayının yankıları sürüyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, yüksek gelir vaadeden gizli fona ilişkin "Soruşturma başlatılacak mı?" sorusuna "Söz konusu olayda bir dolandırıcılık olayı ve SPK'ya tabi olmayan bir fon adı geçiyor. Adının fon olması fon olarak lanse edilmesi bizim mevzuatımızdaki bir yeri kapsamıyor." dedi.

Okuyan’dan CHP, KESK ve DİSK’e sert tepki: Ağır sorumsuzluk Okuyan’dan CHP, KESK ve DİSK’e sert tepki: Ağır sorumsuzluk

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından nisan ayında başlatılan soruşturma kapsamında; aralarında Fatih Terim, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Fernando Muslera, Selçuk İnan ve Emre Çolak gibi isimlerin de bulunduğu onlarca kişinin, Denizbank şube müdürü Seçil Erzan tarafından yüksek kazanç vaadiyle dolandırıldığı iddiası Türkiye'nin gündemine oturdu.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Soruşturma açılıp açılmayacağına dair değerlendirme yapan Gönül, söz konusu olayın bi dolandırıcılık olduğunu dile getirdi.

MEVZUATTA YOK

SPK'ya tabii olmayan bir fon adının çektiğini ifade eden Gönül, "Adının fon olması fon olarak lanse edilmesi bizim mevzuatımızdaki bir yeri kapsamıyor." dedi.

Editör: Bekir GÜNEŞ