Gazete Emek - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlığı için Ahmet Türk ve Devrim Demir'i aday göstereceğini açıkladı. Kentte bulunan bir düğün salonunda yapılan açıklamayı Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır yaptı. Açıklamaya çok sayıda kişi de katıldı. 

AHMET TÜRK VE DEVRİM DEMİR ADAY GÖSTERİLDİ

Özgürlük ve demokrasi mücadelesinde hayatını kaybedenler anısına yapılan saygı duruşunun ardından konuşan Keskin Bayındır, şunları belirtti: "Kent Uzlaşısı stratejimiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz ön seçimlerle Türkiye siyasi tarihine şimdiden bir miras olarak geçecek demokrasi şölenimizi gerçekleştirdik. Yaklaşık 90 merkezde, on binlerin katılımıyla demokrasi tarihine geçecek ön seçimlerimizi yaptık. Demokrasiden mahrum bırakılan bir halk tüm baskı ve engellemelere rağmen herkese bir demokrasi dersi vermiştir. Mardin'de 13 Ocak 2024 tarihinde gerçekleşen ön seçimlerde partililerimiz, sivil toplum kuruluşları ve delegelerimizin içerisinde olduğu kent dinamikleri büyük bir katılım ve coşkuyla ön seçimlere iradesini yansıtmıştır. Yapılan ilk tur seçimlerinde kentin mevcut belediye eş başkanı Ahmet Türk ve Devrim Demir halk oylamasında en çok oy alan iki aday adayı olmuştur.

Kürt siyasetinde ve yerel yönetimlerde önemli bir tecrübesi olan Sayın Ahmet Türk'ün yeniden aday olması için Mardin halkı, delegeler ve kent dinamikleri yoğun bir ısrar ve arayış içerisinde olmuştur. Öte yandan ön seçimlerde ikinci sırada yer alan Sayın Azad Yıldırım arkadaşımız kent dinamiklerinin, delegelerin ve halkımızın çağrısına uyarak demokratik bir olgunluk ve sorumlulukla aday adaylığından feragat ettiğini Mardin İl Seçim Koordinasyonumuza bildirmiştir. Ön seçimlerin yapılması sürecine ve kent dinamiklerinin çağrılarına demokratik bir duyarlılıkla karşılık veren Azad Yıldırım, Gülizar İpek Bilek ve diğer tüm aday adayı arkadaşlarımıza tüm Mardin halkı adına teşekkür ediyoruz.

Buna göre 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Ahmet Türk ve Devrim Demir arkadaşlarımızın Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkan adaylarımız olduğunu başta Mardin halkı olmak üzere tüm kamuoyuna duyuruyoruz. Ön seçimlerle verdiğimiz güçlü demokrasi sınavını, bir adım ileriye taşıyarak 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel yönetim seçimlerinde zafere ulaştıracağız. Her bir aday adayı arkadaşımız partimizin zafer halayının en ön saflarında yer almaya devam edecektir. Ön seçimlerle gerçekleştirdiğimiz demokrasi devrimini, Kürt halkının iradesi ve özgürlük mücadelesi etrafında zafere ulaştıracağımıza olan inancımız tamdır.”

ADAYLARIN MESAJI 

İsmi açıklanan adaylardan Devrim Demir, halka teşekkür ederek, 31 Mart’ta belediyeyi kazanacaklarını söyledi.

AKP’nin takla atan meclis üyesinden açıklama: Herkesten özür dilerim AKP’nin takla atan meclis üyesinden açıklama: Herkesten özür dilerim

Ahmet Türk ise, “Demokrasi mücadelemizin uzun bir tarihi var. Halkımız, zulme ve baskılara karşı geleceğini, kimliğini, dilini ve yerinde yönetime sahip çıkmak için çok büyük fedakarlıklar yaptı. Önümüzde bir yerel seçim var. Ama bu Kürt halkının geleceğini ilgilendiren bir seçim. 'Kürtler hakkına, hukukuna, geleceğine, sahip çıkacak mı, sahip çıkmayacak mı?' Bunun mesajını verecek. Bugün alanlarda olan bizler, zindanlarda olan ve açlık grevinde olan yoldaşlarımızın sorumluluğunu taşıyoruz. Halkımızın sorumluluğunu taşıyoruz. Geleceğimizi belirlemek için vereceğimiz sınav gerçekten çok önemlidir. Biz çok iyi biliyoruz ki, bugün Kürt halkını sindirmeye çalışan, hatta yok etmeye çalışan bir mantıkla karşı karşıyayız. Eğer güçlü bir çıkış göstermezsek, birliğimizi ve beraberliğimizi güçlü bir hale getiremezsek, gerçekten daha fazla zulüm ile karşı karşıya kalacağız" diye konuştu. 

Aday adaylarından Azad Yıldırım'a teşekkür eden Türk, "Azad (Yıldırım) arkadaşımız ikinci sırada seçimleri bitirdi ve feragat etti. Kendisine teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki hep birlikte bütün yoldaşlarımızla, arkadaşlarımızla bir bütünlük içerisinde bu sınavdan geçeceğiz. Devrim arkadaşımız ‘inşallah kazanırız’ dedi. Ben kazanacağımızdan eminim yeter ki görevimizi yapalım. Yeter ki halkımıza karşı sorumluluğumuzu yerine getirelim” dedi.

Kaynak: MA

Editör: Bekir GÜNEŞ