Gazete Emek- Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun çeşitli temaslarda bulunmak üzere Urfa’daydı. Urfa programının ikinci gününe gazetecilerle bir toplantı yapan Davutoğlu, AKP’den ayrılış sürecine değindi. Kendi döneminde hazırladığı bin 357 adımdan oluşan ekonomik reform paketinden rahatsız olanlar olduğunu ve kendisine karşı ‘imar rantlarına ve yolsuzluklara dayanan bu çarkın sürmesini isteyenler’ tarafından ‘trol çevrelerinin’ organize edildiğini dile getiren Davutoğlu, “Şu anda Gelecek Partisi, asla AKP’nin devamı niteliğinde bir parti olmamaktadır” dedi.

Almanya'dan dikkat çeken Cumhur İttifakı raporu; AKP ittifak karşılığında bazı kadroları MHP'ye verdi

İnsan onuru ile başlayan en özgürlükçü parti programının Gelecek Partisi’ne ait olduğunu savunan Davutoğlu, “Kurucularımız arasında Türkiye’nin en geniş kadrosu vardır. Yani bu iktidarın ötekileştirme politikasına karşı bizim cevabımız kapsayıcılıktır. Türkiye demokrasi tarihinde ilk defa bir Ermeni, Süryani, Rum vatandaşımız da kurucu olarak partimizde bulundu ve her türlü ötekileştirmeye karşı Türkiye’nin her kesimini temsil eden bir kurucular kadrosu, bir parti programı ile çıktık” dedi.

ANADİLDE EĞİTİME İLİŞKİN DE KONUŞTU

Parti programında ‘anadilde eğitim hakkı’ gibi konulara açıkça yer verildiğini söyleyen Davutoğlu, HDP çizgisinde olan BDP gibi önceki partilerin anadilde eğitim hakkını savunmalarını da düşünce özgürlüğü çerçevesinde gördüğünü belirtti. ‘Doğu’daki vatandaşların iradesine hem KCK tarafından hem de kayyum atamalarıyla mevcut iktidar tarafından ket vurulduğunu’ söyleyen Davutoğlu, çözüm sürecini desteklediğini belirterek, “2013’te çözüm süreci, Sayın Erdoğan’ın başbakanlığında, onun öncülüğünde başlayan bir süreçti. Ben o zaman Dışişleri Bakanı’ydım ve destek verdim” dedi.

Sürecin büyük bir umut uyandırdığını belirten Davutoğlu, ‘PKK’nin Türkiye topraklarından çekilme sözü verdiğini ancak bu sözü yerine getirmediği için çözüm sürecinde bir aksama başladığını’ savundu. Davutoğlu, “Buna rağmen hep çözüm sürecinin arkasında durdum. Sayın Erdoğan başbakanlığı bana tevdi ederken iki emanetim var demişti: Birisi, çözüm sürecinin devam ettireceksiniz, şimdi tabii kendisi bunları unuttu, ‘çözüm süreci’ sözünü bile ağzına alamaz, ertesi gün Cumhur İttifakı dağılır. İkincisi de FETÖ ile mücadeleye devam edeceksiniz. Ben her ikisinde de samimi bir şekilde verdiğim söze sadık kaldım” dedi.

İLHAMİ IŞIK GELECEK PARTİSİNE KATILDI

Gazeteci İlhami Işık, Gelecek Partisi’ne katıldı. Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, Işık’ın Genel Başkan Danışmanı olarak görev yapacağını açıkladı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa ziyareti sırasında basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda gazeteci-yazar İlhami Işık’ın Gelecek Partisi’ne katılığını duyurdu.

Işık’ın Genel Başkan Danışmanı olarak görev yapacağını açıklayan Davutoğlu, “Kendisi birçok gazetede, yayın organında uzun yıllar yazarlık yapmış olan, Türkiye’de kamuoyundaki etkisi bakımından çok maruf bir yazarımız. Bugün partimize katılıyor. Partimize katılan İlhami Işık, Genel Başkan Danışmanı olarak da yakın mesai arkadaşlarımdan biri olacak” ifadelerini kulland

Kaynak: Nupel

Editör: TE Bilişim