Gazete Emek- Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin grup toplantısındaki iddialarına yanıt vermek için bu akşamı işaret etti. Davutoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Bekle Erdoğan bekle!” ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nu usulsüzlük ile suçladı.

Erdoğan, Davutoğlu’na yönelik “Bizden üniversite istediler. Bunların vakfına üniversite tahsisi yaptık. Biz bu tahsisi yaptık. Kendisi ne zaman başbakanlık koltuğuna oturdu, o tahsis yapılan yeri bila bedel vakfına mülk edindi. Türkiye’de bunun başka örneği yok. Bila bedel mülk edinme hakkı bizim vakıf yasalarına göre yok ama bunlar yaptı. Bunu milletimize anlat bakalım. Nasıl izah edeceksiniz! Devlet bey güzel kullanıyor, ‘Serok Ahmet’ diyor. Bu tür işler yapıyor. Ne yaptın? Kurduğumuz üniversiteyle başarı grafiğiniz ne? Yok. Biz de bunların yolsuzlukları sebebiyle üniversiteyi aldık, devletimize mal ettik.” dedi.

Twitter hesabı üzerinden Erdoğan’a yanıt veren Davutoğlu şu ifadeleri kullandı:

Bekle Erdoğan, bekle! Hakettiğin cevabı bu akşam alacaksın.

DAVUTOĞLU VİDEO İLE CEVAP VERDİ 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında hedef aldığı Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'ndna yanıt geldi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AKP Grup Toplantısı’nda kendisini hedef alan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bu akşam yanıt vereceğini duyurmuştu.

Davutoğlu'ndan beklenen yanıt geldi. Davuroğlu, Erdoğan'a üç çağrıda bulundu. Erdoğan'ın seçeceği gazetecilerle açık oturum yapalım diyen Davutoğlu, "Sen prompter kullan ben yalın konuşacağım" dedi. 

8 Aralık 2018'deki çağrısını yineleyen Davutoğlu, Meclis'te yolsuzluk iddiasına ilişkin araştırma-soruşturma komisyonu kurulmasını talep ederek "Önce benden başlansın" dedi. 

"8 ARALIK'TAN BERİ NEDEN KONUŞMADIN"

Davutoğlu şunları kaydetti:

"Bırakın yakın akrabaları, yakın çevresindeki herkesi iktidar döneminde zengin eden sen, uluslararası mahkemelerde mal varlıkları dosyası ve diğer ekonomik suçlarla ilgili ismi geçen sen. Hayatı boyunca emeği dışında hiçbir şey yememiş olan, ikinci bir maaşı kabul etmemiş olan, devlet adına aldığı her hediye kayıt etmiş olan ben. 

Madem böyle bir yolsuzluk söz konusuydu neden bizi uyarmadın? Neden ben başbakanlıktan 22 Mayıs 2016'da ayrıldıktan sonra bekledin tam da Gelecek partisini kurmadan 1 hafta önce beni yolsuzlukla suçladın? Ertesi günde ben de çağrıda bulundum. 8 Aralık'taki çağrıdan bu yana neden konuşmadın Erdoğan? Derhal işlem başlatmalıydın. kamu malına uzanan el benim elim olsa bile kesmeliydin. Ben olsam keserdim.

"ÖNCE BENDEN BAŞLASIN"

Şimdi sana 3 çağrıda bulunuyorum. İstediğin gazetecileri al Pelikancılar da dahil. istediğin kanalda açık oturum. Sen promter kullan. Ben böyle yalın konuşacağım. 

2- 8 Aralık'ta yaptığım çağrıyı tekrar yapıyorum. Benden başlamak üzere bütün yaşayan başbakan ve bakanlarla ilgili bir araştırma komisyonu kurun. Kimin izah edemediği bir malı varsa bunu Hazine'de bir fonda tutalım, şehitlere yetimlere kullanalım.

Üçüncü teklifim ise Meclis'teki herkese. Altılı Masa zirvesinde bunu gündeme getireceğim ve bütün liderlerden bu konuda derhal girişimde bulunmaları ricasında bulanacağım. Hem araştırma komisyonu kurulmalı, hem de önce benden başlamalı. 

Buradan bütün bu gelişmeleri takip eden sesini yükseltmekten korkan muhafazakar kesime de sesleniyorum. Sizin çocuklarınız da o üniversitede okudu. Hepiniz o üniversiteyi övdünüz. 

Unutmadan sayın Erdoğan, Bahçeli'ye benzeyen diliniz ile bana Serok Ahmet diye hitapta bulundunuz. Bahçeli'ye verdiğim cevabı sana da vereyim. Ben Serok Ahmet diyene de Yörük Ahmet diyene de minet duyar hepsinin selamını alır ve onunla gurur duyarım. Seni de Diyarbakırlı gençlere havale ediyorum onlar sana gereken dersleri verirler. 14 Mayıs seçim tarihimizde hayırlı olsun. O gün yeter söz milletin diyeceğiz.

Son sözüm şudur tam bir barbalıkla kapattığınız Şehir Üniversitesi'ni iktidara geldiğimizde açacağız. Şehir milletin mülküydü. Şehir açılacak çünkü Şehir hepimizin!"

Kaynak: Tele1

Editör: TE Bilişim