Gazete Emek - AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasındaki görüşmeye ilişkin açıklamada bulundu. 

Çelik, "Mehmet Şimşek Bey aktif siyasette yer almayı düşünmüyor" dedi. Çelik, ittifak görüşmeleri için ise,

"Sayın Cumhurbaşkanımıza destek beyan eden tüm siyasi partilerle görüşmelerimiz sürüyor" değerlendirmesinde bulundu. 

Ömer Çelik, "Mehmet Şimşek Bey aktif siyaseti düşünmüyor. Siyasetten ayrılırken zaten kararının bu olduğunu belirtmişti. Ama sayın Cumhurbaşkanımızın hükümet politikalarımıza dönük olarak beyan ettiği, emrettiği her konuda emek sarf edeceğini bir kere daha ifade etti. Olağanüstü bir durum yok. Zaten Mehmet Bey sürekli görüştüğümüz bir arkadaşımız" ifadelerini kullandı. 

REUTERS HABER YAPMIŞTI

Reuters'a konuşan AKP'li bir hükümet yetkilisi, ekonomiye yaklaşımın 2002 seçim manifestosundakine benzer olacağını belirterek "Başka bir deyişle AK Parti özüne dönüyor" dedi. Serbest piyasa ekonomisinde küresel ekonomidekine paralel ilke ve uygulamaların, ekonomi programının öncelikleri arasında yer aldığını belirten yetkili, tasarı üzerindeki çalışmaların nihai aşamaya geldiğini de sözlerini ekledi.

"Yeni Ekonomi Modeli"nin adı geçmeyecek

Reuters'a konuşan ve ismi verilmeyen AKP'den üst düzey kaynaklar, seçim manifestosu çerçevesinde hazırlanan ekonomik program taslağında tartışmalı "Yeni Ekonomi Modeli"ne referans yapılmayacağına da işaret etti.

Erdoğan'ın düşük faize dayalı "Yeni Ekonomi Modeli" ile Merkez Bankası 2021'de 500 baz puanlık faiz indirimi gerçekleştirmiş, bu politika Ukrayna savaşı nedeniyle tırmanan enflasyona rağmen 2022'de de sürdürülmüştü.

Editör: Bekir GÜNEŞ