Gazete Emek-Ömer Çelik'in açıklamasından öne çıkanlar:

Seçilen herkesi hangi partiden olursa olsun tebrik ediyoruz, görevlerinde başarılar diliyoruz. Her seçim demokrasi şölenidir.

Kazanan, demokrasinin gerçek sahibi olan milletimiz olmuştur. Demokrasimiz bu seçimler vasıtasıyla güç kazanmıştır, kökleşmiştir.

Siyasetin sicil amiri vatandaşlarımızdır. Vatandaşlarımız takdir ve uyarılarını sandık yoluyla gösterirler. 

Bu çerçevede 31 Mart seçimlerinin partimize mesajlarını değerlendireceğiz.

31 Mart önümüzdeki dönemde izleyeceğimiz siyaset için bir dönüm noktası olacaktır. 

Milletimizin verdiği mesajı almak bizim boynumuzun borcudur, siyasi namusun gereğidir.

Sicil amirimizin vatandaş olduğunun, bize not verecek yegane merciin vatandaş olduğunun bilinciyle davranacağız.

İstanbul Valiliği duyurdu: 1 Mayıs'ta toplu ulaşıma kısıtlama! İşte kapanacak yollar ve alternatif güzergâhlar... İstanbul Valiliği duyurdu: 1 Mayıs'ta toplu ulaşıma kısıtlama! İşte kapanacak yollar ve alternatif güzergâhlar...

Milletimizin ortaya koyduğu, gerileme ifade eden bu sonuçları ciddi bir şekilde ele alacağımızdan ve önümüzdeki dönemde buna göre siyasetimizi şekillendireceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.

Gelinen noktada genel ve yerel seçim tamamlandı ve Türkiye seçim sürecini tamamlamış oldu. Önümüzdeki 4 yıldan fazla bir zamanda yeni bir seçim yok. Bu süre içinde güçlü bir siyaset izlemeye devam edeceğiz. Demokratik reformlar da tabiki gündemimizde olacak. Yeni Anayasa, gelecek nesillere borcumuzdur. Ekonomik anlamda adımlar atmaya devam edeceğiz. Deprem bölgesinin yaralarını sarmak en önemli gündem maddesi olmaya devam edecek. 

(Van'da yaşananlarla ilgili soruya cevaben) Bu konu, il seçim Kurulu'nun takdirinde olan bir konu. Memnu hakların iadesi konusunda il seçim kurulu böyle bir karar almış. Bu, siyasi alanın, hükümetin müdahale edeceği abir alan değil. Konu hukuki bir konu. İtiraz edeceklerse, yapacakları itiraz mekanizmaları bellidir. Hukuken haklılarsa, zaten sonuç onların arzu ettiği gibi olacaktır. Ama hukuken haklı değillerse de buna da herkesin saygı göstermesi gerekir. Demokratik olarak tepki göstermek herkesin hakkıdır ama bunu şiddete dönüştürmenin, polise saldırmanın gerekçesi haline getirmenin gereği yoktur. 

('MYK'da kongre konusu gündeme geldi mi?' sorusuna cevaben) Bu MYK'da sadece seçim gündemi değerlendiriliyor. Kongre ile ilgili herhangi bir şey konuşulmadı. 

Kaynak: T24

Editör: şilan