Gazete Emek - Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yaklaşık 1 buçuk aylık aranın ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Emeklilerin yakından takip edeceği toplantıda SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşlarına ek zam yapılıp yapılmayacağı kararlaştırılması bekleniyordu.

TÜİK: Tüketici güven endeksi nisanda arttı TÜİK: Tüketici güven endeksi nisanda arttı

Erdoğan toplantı sonrası açıklama yapıyor:

‘VERİLEN SÖZLER TUTULMADI, YENİ ADIMLAR ATACAĞIZ’

“Son 5 günde Suriye ve Irak’taki terör unsurlarına düzenlenen hava harekatlarımız neticesinde 114 hedef vuruldu, 78 terörist etkisiz hale getirildi. Türkiye’nin bir süredir kararlılıkla uyguladığı terörü kaynağı bertaraf etme projesi en çokta bölgemizde bir ‘teröristan’ kurma hesabı yapanları rahatsız etmiştir. Beslenme kaynakları kesilen, yeni militan devşiremeyen terör örgütü kendisine biçilen bölücü rolü uygulama imkanı bulamamıştır. Emperyalistlerin Irak ve Suriye’de bir ‘Teröristan’ kurma planları masada oldukça hiçbirimiz kendimizi güvende hissedemeyiz. Önümüzdeki aylarda kimin ne dediğine, hangi tehditleri savurduğuna bakmadan bu doğrultuda yeni adımları muhakkak atacağız. Terör eylemlerinin kaynağı durumundaki Kuzey Irak dağlarının her karışını güvenli hale getirene kadar bu bölgedeki harekatlarımız sürecektir. Madem bize verilen sözler yerine getirilmiyor, öyleyse Türkiye’nin kendi güvenliği için gerekli tedbirleri almasına kimse itiraz edemez. Söz konusu terörle mücadele, ülkemizin bekası, huzuru ve güvenliği olduğunda herkes ya yanımızda yer alır ya da karşımızda. Bu işin ortası, gri alanı yoktur.

‘REJİM TEREDDÜTLERİ 1923’TEKİ ‘YAŞASIN CUMHURİYET’ NİDALARIYLA BİTMİŞTİR’

Türkiye’nin rejimi ile ilgili tereddütler 29 Ekim 1923’te, ‘Yaşasın Cumhuriyet’ nidalarıyla bitmiştir. Ülkemizde kimsenin Cumhuriyet’le ilgili tereddütü yoktur. Kimsenin Cumhuriyetimizin banisiyle derdi yoktur. Kimsenin devletin bütünlüğü, milletin birliği, ülkenin esenliği ile sıkıntısı yoktur. Her kim bu kavramlar üzerinden kendine alan açmaya çalışıyorsa bir büyük yanlışın içindedir. Bu tartışmaları kimin alevlendirdiğini, bunlardan kimin çıkar sağladığını hangi piyonlar kullanılarak ülkemizin nerelere sürüklendiğini gayet iyi biliyoruz. Kadrolu provokatörlerin bir anda sağdan solda yeniden arzı endam etmesi herhalde tesadüf değildir. Her kim niyetini bozar ve yolunu şaşırırsa son 10 yılda yaşananlar akıbetinin ne olacağını göstermeye yeterlidir.

“Emeklilerimizin aylıkları yeni bir adım atıyoruz. SSK ve Bağkur emeklimize yüzde 5 daha artış yapacağız.

Editör: Bekir GÜNEŞ