Gazete Emek- Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) 16 Haziran’da yapılacak Olağanüstü Seçimli ve Olağan Mali Genel Kurulu öncesi AKP Trabzon Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AKP Grup Yönetim Kurulu Üyesi Salih Cora’dan dikkat çeken bir paylaşım geldi.

Resmi Twitter hesabından paylaşımda bulunan Salih Cora “TFF yönetimine Mustafa Hacıkerimoğlu ismi önerilmesi doğru ve isabetli bir karardır. Bu kararından dolayı Trabzonspor başkanı ve yönetimini tebrik ediyoruz. TFF Başkan adayı camiamızın bu isteğini dikkate almalı. Aksi bir durum bizi üzer. Hatta hasmane bir tutum olur” ifadelerine yer verdi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un ise Mustafa Hacıkerimoğlu’nu yeni TFF yönetiminde yer almasını istemediği biliniyor.

ALİ SÜRMEN DE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Trabzonspor Divan Başkanı Ali Sürmen, Trabzonspor Yönetimi’nin, TFF Yönetim Kurulu’na Mustafa Hacıkerimoğlu’nu önerdiğini söylemişti.

Ali Sürmen, açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

“TFF üyemiz Mustafa Hacıkerimoğlu hakkında Trabzonspor Yönetim Kurulu’nun TFF Yönetim Kurulu’na önerilme kararı var. Aksi bir karar olmayacağına göre, Mehmet Büyükekşi’nin oluşturmaya çalıştığı yeni kurulunda, olmayan bahaneleri var gibi kabul edip, şampiyon takım camiasını karşısına almayacağını, adaletsizliği ilke edinenleri değil, adaletli temsilcilerle yola çıkmayı tercih edeceğini düşünüyorum. Biz adaletli ligi ve onun temsilcilerinden biri olan Mustafa Hacıkerimoğlu’nu savunmaktan asla vazgeçmeyiz.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzrl sert tepki gösterdi: 

İktidarın, TFF başkan adayını alenen tehdit etmeye varan bu müdahalesi federasyonun bağımsızlığına gölge, milyonlarca taraftarın aklına ise şüphe düşürecek bir girişimdir. Futbolu tahakküm altına almaya yönelik bu tehditkar tavrı kınıyor, kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

KARDEŞİ FETÖ'DEN İHRAÇ EDİLDİ

AKP Trabzon Milletvekili Salih Cora'nın öğretmen ablası, FETÖ  soruşturması sonucunda meslekten ihraç edilmişti. Emine Ay'ın eşinin de açığa alınmış, ihraçla ilgili karar resmi gazetede yayımlanmıştı.

FETÖ KUMPASINI SAVUNDU

AKP Trabzon Milletvekili Salih Cora, FETÖ'nün Fenerbahçe'ye yönelik gerçekleştirdiği 3 Temmuz Kumpası'nı da savunmuştu.

AKP Kurucusu Burhan Kuzu'nun "Değerli Fenerbahçeli kardeşlerim;

Ergenekon davasının gerekçeli kararında, sözde şike davasının FETÖ/PDY kumpası olduğu tescillenmiştir. 2010-2011 sezonu şampiyonluğunuz tertemizdir. FETÖ ile mücadeleye her alanda sonuna kadar devam edeceğiz." şeklindekini paylaşımını alıntılayan Salih Cora, "Türkiye’de şampiyon takım, UEFA şampiyonlar liginde oynar.Hiçbir tereddüt yoktur ki 2010-2011 sezonu şampiyonu Trabzonspor’dur.Ülkemizi Avrupa’da biz temsil ettik.Aksini iddia eden fenerbahçelidir.Şampiyonluk kupasının tenekesi size;Şerefi,onuru ve gururu bize kalmıştır." ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilişim