Gazete Emek-CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Partiden oluşan altılı masa, bugün İYİ Partinin ev sahipliğinde 11'inci kez toplandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, liderler buluşmasına makam araçlarıyla ayrı ayrı gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu parti genel merkezinin kapısında karşıladı.

Basına kapalı toplantının ardından yazılı açıklama yapılması bekleniyor.

GÜNDEMDE NELER VAR?
Masanın ikinci tur beşinci buluşmasındaki en önemli gündem başlığının, cumhurbaşkanı adayının nitelikleri ve ismi olması bekleniyor. Liderlerin, öne çıkan aday adaylarını dile getireceği ifade ediliyor.

CHP'li büyükşehir belediye başkanları, dün CHP Genel Merkezi'nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelmişti. Toplantıda cumhurbaşkanı adayı da gündeme gelmiş, belediye başkanları adayın ne zaman açıklanacağını sormuştu. Kulislere yansıyan bilgilere göre CHP lideri, şubat ayını işaret etmişti.

Masanın diğer gündemi 30 Ocak’ta kamuoyuna açıklanacak olan “Ortak Politikalar Metni" ile Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş sürecinin yol haritası olacak.

Ortak Politikalar Metni, Ankara’da ATO Congresium’da, 30 Ocak'ta gerçekleştirilecek toplantıda açıklanacak.

ORTAK VİDEO
Toplantıya dair partilerin sosyal medya hesaplarından ortak video paylaşımları yapıldı. "#MilletimizİçinBuradayız" başlıklı videoda, liderlerin açıklamalarına yer verildi.

Kaynak:Evrensel 

Editör: TE Bilişim