Gazete Emek - Fenerbahçe’de birlikte oynarken Roberto Carlos’un “Veliahtım” dediği Amedspor kaptanı Onur Karakabak, CEGA Medyaya özel açıklamalar yaptı.

Amedspor’un eski kaptanı Gökhan Alsan’ın takımdan ayrılmasından sonra takım kaptanlığına getirilen Onur Karakabak, 17 yaşında Fenerbahçe’de Roberto Carlos ile birlikte oynarken, Carlos onun için, “Benim veliahtım Onur’dur” demişti. 

Peki Onur Karakabak kimdir, hangi takımlarda oynadı, Roberto Carlos ile ilişkileri, Amedspor’a geliş öyküsü, ailesi ve eşi Amedspor’a gelişi için ne dedi, Amedspor camiasını nasıl buluyor, Amedspor’un geleceği için neler düşünüyor, bütün bu soruları kendisine yönelttik.

“AMEDSPOR, OYNADIĞIM 17. KULÜP”

Amedspor kaptanı Onur Karakabak, 1992 yılında Zonguldak Çaycuma’da doğduğunu, 2 çocuk babası ve Üniversite öğrencisi olduğunu söyledi. Amedspor’un kendisinin oynadığı 17 kulüp olduğunu söyleyen Karakabak, “Futbola Çaycuma spor kulübünde başladım, oradan Sakaryaspor’a oradan da bir yıl sonra Fenerbahçe profesyonel takımına geçtim. Ondan sonra süper lig dahil bir çok kulüpte oynadım” dedi.  

ROBERTO CARLOS İDOLÜMDÜ”

Onur Karakabak, Fenerbahçe’de birlikte oynadıkları Roberto Carlos’un idolü olduğunu da ifade ederek, “Benim mevkiimde dünyada gelmiş geçmiş en iyi oyuncuydu. Onunla aynı takımda oynamak ve ondan bir şeyler kapmak ve öğrenmek istiyordum. İnanılmaz mütevazi bir insandı. İdmandan sonrası, öncesi olsun, profesyonel kamp hayatı olsun örnek gösterilecek bir futbolcuydu. Bize hep bir şeyler veriyordu. Ben o zaman 17 yaşındaydım” dedi.

CARLOS, BANA ELLERİYLE SALATA HAZIRLADI”

Amedspor kaptanı Karakabak, “Köln maçında maç yemeğine çıkıyoruz. Carlos, o maçta benim oynamamı istemişti ama Daum önce onu oynattı, sonra beni oyuna aldı. Maç yemeğinde salata alıyordum, salatada maç günü yenmeyecek şeyler vardı. Benim aldığım salatayı kenara bıraktı kendi bana salata hazırladı. Bunu aileme anlattı hepsi şok oldu. O zaman Volkan abi, Emre Belezoğlu vardı hepsi gülüyordu. Benimle çok ilgileniyordu milli maça giderken bana öğütler veriyordu. O zaman Samet vardı tercüman o vesile oluyordu. Antrenman’da yanlış koşu yapıyordum, Samet vasıtası ile kenara çekiyordu beni uyarıyordu. Bana nasıl yapmam gerektiğini anlatıyordu” diye konuştu.

AMEDSPOR TEKLİF EDİNCE HEMEN KABUL ETTİM”

Kaptan Onur, Amedspor’a gelme hikayesini anlatırken, “ 1-2 gün sürdü. Gelip teklif ettiler benim o ara 1. ligden bir kulüp ile görüşmem vardı.  O kulüp benden haber bekliyordu, Amedspor ile görüşünce direk buraya geldim. Oraya kabul etmedim” dedi. 

EŞİM BURAYA GELME KONUSUNDA BENDEN DAHA İSTEKLİYDİ”

Sakarspor’da oynarken Diyarbakırspor ile maç için Diyarbakır’a geldiğini, eşi ile konuştuğunu ve eşinin Diyarbakır’a gelme konusunda kendisinden daha istekli olduğunu söyleyen kaptan Onur, “Evi de getirdim, çocuklarımdan 4 yaşındaki okulu gidiyor , diğeri de 1 yaşında. Sözleşmem iki ay sonra bitiyor, eşim gideceğiz diye üzülüyor” dedi. 

Bugüne kadar oynadığı kulüplerde 20 yaşından beri yaklaşık 10 takımda kaptanlık yaptığını, milli takımda bile kaptanlık yaptığını söyleyen Onur, Amedspor seyircisinin futbolcular üzerindeki etkisi ile ilgili şöyle dedi:

BU CAMİANIN ÜST LİGLERDE OLMASI LAZIMDIR”

Fenerbahçe’nin süper kupa cezası belli oldu Fenerbahçe’nin süper kupa cezası belli oldu

“Seyircimizin futbolcu üzerinde büyük etkisi var. Biz evimizde oynarken çok coşkulu oynuyoruz. Maça giderken o camianın heyecanını burada alıyorsun. Taraftar onu bize tattırıyor. Deplasmanda yasak olmazsa taraftarımız stadyumları ful doldurur. Otele gelenler gidenler biz bunu her yerde yaşıyoruz. Çok şükür her yerde alıyoruz o desteği. Iğdır’a gidiyorduk bizi Tunceli’de durdurdular. Iğdır taraftarları bile maçta bizi destekliyordu. Çok süper bir ilgi var Amedspor’a. Büyük camiayız bunu hissediyoruz. Ama bu camianın artık üst liglerde olması lazım, inşallah bunu bu sene biz yaşatırız onlara.” 

"AMEDSPOR İYİ DURUMDA, REHAVETE KAPILMAMAK LAZIM"

Kaptan Onur, takımın şu anki durumunu anlatırken, “Şu anda iyi yerdeyiz, rehavete kapılırsak bu yerin anlamı 2 hafta sonra kalmaz. Son haftalarda Uşak ve Derince’yi yendik ama zaten bunlar bizim yeneceğimiz takımlar. Bunlar bizim için çok önemli değil. Bunu sürdürebiliyor muyuz, Karaman maçında o coşkuyu ve aynı performansı gösterebiliyor muyuz bizim için önemli olan o. Isparta’ya gidip çatır çatır oynayabiliyor muyuz bizim için önemli olan o. Tamam buraya kadar getirdik ama biz daha çok istiyoruz. Takımdaki arkadaşlık, coşku, birlik, beraberlik taraftar ile bütünleşmemiz, yönetimin bize her türlü olanakları sağlaması, hocanın bize verdiği sağlam antrenmanlar bizi bu radde de bir tık öne geçiriyor. Bizde bunu saha içinde ve saha dışında hissediyoruz” dedi.  

“ÇOK ÖNEMLİ BİR EŞİKTEYİZ”

Kaptan Onur, artık herkesin saha içinde ve dışında davranışlarına dikkat etmesi gerektiğini, bir rehavet ortamının takıma her türlü şeyi yapabileceğini belirterek, “Çünkü önemli eşikteyiz. Antalya’daki devre arasındaki kampta çok güzel çalıştık, sonuçlarımız çok güzel çıktı. Burada da her hafta yükleme günlerinde anamız ağlıyor. Ama hafta sonu diri çıkıyoruz sahaya. Onun karşılığını alıyoruz” dedi. 

AMEDSPOR’DA KALMAK İSTERİM”

Amedspor kaptanı Onur, “Amedspor şampiyon olursa burada direk kalmak isterim. Amedspor, birinci lige çıksa da kafaya oynar, Süper ligde oynarsa da kafaya oynar. Burası ve Diyarbakır şehri birinci lig, süper lig kapasitesinde bir şehirdir. Biz bunu görebiliyoruz o coşkuyu alabiliyoruz. Ona göre de çalışıyoruz. İnşallah bizim katkımız olur, öyle bir şey olursa ve iki tarafta isterse seve seve kalırım” dedi. 

AMEDSPOR TARAFTARLARINA MESAJ

Son olarak Amedspor taraftarlarına mesajını ileten kaptan Onur, “10-12 haftalık bir sürecimiz kaldı. Herkes her yerde çok dikkat etsin. Bizde dikkat ediyoruz, bizi desteklemeye devam etsinler. Biz eğer şehir, futbolcu, yönetim, teknik heyet bütün olursak inşallah buradan da şampiyonluk ile gideceğiz. Bunu daha önce çok yaşadım” diye konuştu. 

kaynak: Cega medya

Editör: Bekir GÜNEŞ