ÖZEL HABER: İRFAN GÖZEN

Gazete EmekArtvin Hopaspor Başkanı Lütfü Kolçak ve Amedspor Başkanı Selahattin Yıldırım takımlarının ve liglerin durumlarına ilişkin İrfan Gözen'in sorularını yanıtladı. Futbol emekçilerinin Türkiye'deki ekonomik kriz ve kaostan nasıl etkilendiğini çok net görebiliyoruz. Süper Lig takımları dışında kalan takımlar ciddi ekonomik sıkıntılarla boğuşuyor.

ARTVİN HOPASPOR YENİDEN ESKİ GÜNLERİNE KAVUŞMAK İSTİYOR

Artvin Hopaspor geçmişinde üst liglerde mücadele etmiş çok önemli futbolcular çıkarmış bir kulüp. Ama son yıllarda onlar da yaşanan ekonomik krizden paylarını alıyor. Sık sık kongreler yapılıyor ve futbolcu paralarını ödemekte zorlanıyorlar. Lütfü Kolçak, yaşadıkları sorunların çok fazla olduğunu belirterek bu sorunları çözmek için ciddi mücadeleler verdiklerini söyledi. 

AMEDSPOR ARTIK SPOR'DA GERGİNLİK İSTEMİYOR

Yıllarca Türkiye'de spor alanında en fazla ayrımcılık ve mağduriyete uğrayan kulüp Amedspor oldu. Gittikleri birçok deplasmanda saldırıya uğradılar futbolcular hem saha içi hem de saha dışında saldırı ve ayrımcılığa maruz kaldı. Kulüplere verilen cezalar konusunda da yine orantısız bir durum oluştu. Amedspor diğer kulüplerle benzer davranışlarda bulunsa dahi aldığı cezalar hiçbir zaman diğer kulüplerin aldığı cezalar gibi olmadı. 

GÖSTERDİĞİMİZ MİSAFİRPERVERLİĞİ GÖRMEK İSTİYORUZ

Amedspor Başkanı Selahattin Yıldırım, deplasmandaki Düzcespor maçı sonrası sorularımızı yanıtladı. Geçmişte birçok sıkıntı yaşanmasına rağmen bu son yılda artık bazı şeylerin azaldığını belirtti. Yıldırım, Diyarbakır'a gelen kulüpleri çok misafirperver bir şekilde ağırladıklarını belirterek kendilerine de aynı muamelenin yapılması gerektiğini vurguladı.

Yıldırım da yaşanan ekonomik problemlere dikkat çekerek, kentte Amedspor'un çok fazla desteklenmediğini ve zor şartlar altında mücadele ettiklerini söyledi. 

SAHA İÇİ VE SAHA DIŞI ADİL YÖNETİM İSTİYORUZ

Her iki başkanla yaptığımız sohbetlerde emek sömürüsünün olmadığı ve centilmenliğin egemen olduğu bir sistem istediklerini söyledi. Sadece Amedspor ve Artvin Hopaspor değil alt liglerde olan birçok kulüp yöneticisi ve futbolcusu ile konuştuğumuzda adil bir sistem talebi dile getiriliyor. 

Not: Bu haber, "Yeni Medyada Emek Gazeteciliğini Geliştirmek" projesi kapsamında Fransa'nın Türkiye Büyükelçiliği tarafından desteklenmektedir.



 

Editör: TE Bilişim