Gazete Emek - Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki Makine ve Kimya Endüstrisi'ne (MKE) ait Roket ve Patlayıcı Madde Fabrikası'ndaki dinamit mikser atölyesinde bugün saat 08.40 sıralarında, işçiler üretime hazırlık yaparken patlama oldu. Patlamayla birlikte fabrikadan dumanlar yükseldi.

Patlamanın sesi ilçeden duyulurken, yakındaki binaların bazılarının camları kırıldı.

ÇALIŞANLARIN AİLELERİ FABRİKA ÖNÜNDE TOPLANDI

Ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edilen yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu öğrenilirken, Milli Savunma Bakanlığı'ndan "5 işçimiz şehit oldu. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı" açıklaması yapıldı.

VALİ: PATLAMA KİMYASAL TEPKİME KAYNAKLI

Ankara Valisi Vasip Şahin ise üretim atölyesinde kimyasal tepkimeden kaynaklı patlama olduğunu belirtti. Şahin, atölyede patlama sırasında 5 işçi olduğunu ve 5'inin de vefat ettiğini, yaralı olmadığını söyledi.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu ise şu açıklamayı yaptı: "Burası patlayıcı üretim ile ilgili tesisimiz. Patlamanın olduğu yer çok küçük bir bina. Kamera kayıtlarına da baktığımızda patlama anına kadar olağanüstü bir şey yok, işçilerimiz normal faaliyetlerini yapıyorlar. Patlama aniden oluşuyor. Burası sürekli çalışan bir fabrika, tecrübesiz kişilerin çalışacağı bir yer değil. Yangın tek bir noktayı etkiledi."

Endişe içindeki çalışanların yakınları da fabrika önünde toplandı.

Türkiye Petrol-İş Sendikası Ankara Şube Başkanı Ali Haluk Koşar, fabrika önüne gelerek açıklamalarda bulundu.

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, patlamayı araştırmak üzere iki savcı görevlendirdi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elmadağ'daki Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda meydana gelen patlamada şehit olan işçilerin ailelerine başsağlığı diledi.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda meydana gelen patlamada hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum" ifadesini kullandı.

Editör: Bekir GÜNEŞ