Gazete Emek- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, işçi ve işveren sendikalarının 'sosyal barış' açısından oldukça önemli bir işlev gördüğünü söyledi. Türkiye'de asgari ücretli çalışan oranının yüzde 37 olduğunu belirten Bilgin "Biz asgari ücreti artırdığımız zaman reel ücretler de yeniden ayarlanıyor" dedi.

 

 

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) 28'inci Olağan Genel Kurulu'na katılan Bilgin, işçi ve işveren sendikalarını birlikte ele almak gerektiğini söyledi. "İşverenler TİSK'i kurduğu zaman, onların karşısında üretim sürecinin diğer vazgeçilmezi emeği görüyoruz. Tük-İş var, Hak-İş var, DİSK var. İşçi ve işveren sendikaları günümüzün kurumsal işletme yapısı içerisinde fevkalade önemli bir barışı tesis eden kurumlardır. Nedir bu barış? Sosyal barış. Sosyal barış, bir mücadelenin sonunda inşa edilir. Dolayısıyla sosyal barışı inşa eden bir taraf olarak TİSK'i, diğer taraf olarak da emeği yani işçi sendikalarımızı eşit eksende görüyoruz. Sosyal devlet, bu iki kuruluşu birlikte ele alan, bu iki kuruluş arasındaki mevzuatı düzenleyen ve sosyal politikaları geliştiren bir yerdedir" diyen Bilgin, konuşmasına şöyle devam etti:

 

 

"ASGARİ ÜCRETLİ ORANI ŞU ANDA YÜZDE 37"

 

"Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde geçen yıl uyguladığımız asgari ücret politikası fevkalade önemlidir. 'Asgari ücret temel ücret oldu' diye bir eleştiri var. Bu bilgisizliğe dayanan bir eleştiri. Asgari ücretli oranı şu anda yüzde 37. Asgari ücretin şöyle bir etkisi var. Biz asgari ücreti artırdığımız zaman reel ücretler de yeniden ayarlanıyor. Dolayısıyla ortalamayı yukarıya doğru taşıyan bir asgari ücret politikasını izlediğimizi belirtmek isterim." 




 
Editör: TE Bilişim