Gazete Emek - Eskişehir’de annesi-babası cezaevinde olduğu için yakınlarının yanında kalan 6 yaşındaki Elif Nur Tiftik, iki gün önce kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Çocuğun, yetersiz beslendiği ve bakımsız kaldığı tespit edildi. Elif Nur'un halası 'çocuğa eziyet', amcası ise 'silahlı tehdit' suçundan tutuklandı. Küçük çocuğun aynı evde yaşadığı 9 ve 12 yaşındaki ağabeylerinin de bakımsız ve halsiz halde bulunup korumaya alındı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 6 yaşındaki talihsiz kız çocuğunun ölümüne sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. Kaftancıoğlu, Twitter’dan konuyla ilgili bir haberi alıntılayarak şu paylaşımı yaptı: “Başta devleti yöneten bütün siyasilerin tek gündemi olması gereken konu. Altı yaşında bir çocuk yetersiz beslenmeden hayatını kaybediyor. Hikayenin bütünü ise tam bir dram! İçimizi kanatan bu durumları yaşamamak adına sosyal devleti inşa etmek zorundayız! Gerisi teferruat…”

Erdoğan "Aç kalan falan yok" demişti

Küçük çocuğun ölümü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Aç kalan falan yok" sözlerini hatırlattı. Erdoğan, geçtiğimiz mayıs ayında DEİK Merkez Ofisi Açılışı ve Ustalara Saygı Ödül Töreni'nde açıklamalarda bulunmuş ve "Birileri çıkıp 'aç kaldık' diyor, vicdansızlık yapma, ne aç kalması! Aç kalan filan yok, yeter ki bu noktada dürüst ol, samimi ol" ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilişim