Gazete Emek- İçişleri Bakanlığı, Çankaya Belediyesine yapılan operasyon kapsamında tutuklanan Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’in görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Haluk Levent'ten gözaltı sonrası ilk açıklama: "Ahbap tamamen konu dışıdır"
Haluk Levent'ten gözaltı sonrası ilk açıklama: "Ahbap tamamen konu dışıdır"
İçeriği Görüntüle

Açıklamada, “Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, hakkında ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma, rüşvet almak, kamu kurum ve kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak' suçları nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanması üzerine tedbir olarak görevden uzaklaştırılmıştır” denildi.

24 kişi tutuklanmıştı

Çankaya Belediyesine 11 Temmuz'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınanlara “Suç örgütü kurma ve üye olma", "rüşvet" ve "İhaleye fesat karıştırma" suçlamaları yöneltildi. Adliyeye sevk edilen 30 kişiden 24'ü tutuklanırken, altı kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklananlar arasında Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Belediye Meclis Üyesi Emre Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Akıncı ve Meclis Üyesi Ahmet Ağırman da yer alıyor.

Kaynak: Evrensel