Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) tartışmalı seçim süreci sonrasında görevden alınan Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’in yerine Parti Meclisi Üyesi Devrim Barış Çelik getirildi.

CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, 14 Mayıs seçimlerinin ardından görevden alınmıştı.

Adıgüzel, "Kamuoyunda oluşan olumsuz kanaat nedeniyle, seçim akşamı sistemlerimiz çalışmasına ve hiçbir teknik aksaklık yaşanmamasına rağmen, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim sürecine zarar vermemek adına 2018 yılından bu yana sürdürdüğüm görevimden ayrılıyorum" açıklamasını yaptı.

CHP'de Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tur çalışması kapsamında ise yeni isimler görevlendirilmeye devam ediyor.

Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs'ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tur oylaması öncesi partisinin eski Kağıthane İlçe Başkanı Mehmet Ali Yüksel'i seçim çalışmaları için görevlendirdi.  Yüksel'in görevi ise "siyasi işler ve seçim propagandası çalışmaları" oldu.

CHP'de bugün ise Onursal Adıgüzel'in yerine gelen isim belli oldu.

Görevden alınan Onursal Adıgüzel’in yerine Parti Meclisi Üyesi Devrim Barış Çelik getirildi.

Çelik, MYK'de bilgi ve iletişim teknolojilerinden sorumlu olacak.

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, söz konusu görevlendirmeyi imzaladı.

Kılıçdaroğlu, "Sayın Devrim Barış Çelik, 17 Mayıs 2023 tarihi itibarıyla "Bilgi ve İletişim Tekonolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı" olarak görevlendirilmiş bulunmaktasınız" dedi

Kaynak: Cumhuriyet 

Editör: Derya çelik