Gazete Emek- CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, açıklama yapıyor. Erkek, "Yüzde 99.9 oranında ıslak imzalı sandık sonuç tutanaklarını sistemimize girdik" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, açıklama yaptı. 

Erkek, "14 Mayıs'taki seçimde 192 bin 214 sandığımız vardı. Toplam 201 bin 807 sandığımız vardı. Bu sandıkların tamamına yakınında yüzde 99.99'unda ıslak imzalı sandık tutanaklarını sisteme girdik" dedi.

Erkek’in açıklamaları şöyle:

"Son derece sağlıklı bir seçim takip sistemimiz var. Cumhurbaşkanlığında 2 bin 269 sandıkta farklılık tespit ettik. Tüm adayların lehine olabilir. Bizim adayımız sayın Kılıçdaroğlu aleyhine olanları da tespit ediyoruz. Bunların hepsinin itirazları pazartesi 17.00 itibariyle yapıldı. Milletvekilliği için toplam 4 bin 825 sandıkta CHP ve İYİ Parti aleyhine farklılık tespit ettik. Bunların bazısı 300 oydur, bazısı 1 oydur. Bunların itirazları dün 15.00 itibarıyla yaptık.

İlçe seçim kurullarında birleştirme tutanakları yapılırken bazı maddi hatalar da ilçe seçim kurulları tarafından itiraz olmadan da düzeltiliyor. Örneğin bir sandıkta Kılıçdaroğlu'nun aldığı oylar Muharrem İnce'ye yazılmış. İtiraz edince bu oylar düzeltilmiş. Bir başka sandıkta Kemal Kılıçdaroğlu 228 oy almış, bu oylar İnce'ye yazılmış ve itiraz üzerine düzeltilmiş. Böyle yüzlerce örnek var.

Bütün sandıkların sonuçları bizim tutanaklarımız ve YSK'nın tutanakları karşılaştırılarak gerekli itirazlar yapıldı. Genel sonuçları değiştirmeyecek nitelikte de olsa her bir oyu takip ediyoruz. Maraş'ta 2. milletvekilliğimiz için, İstanbul'da aynı şekilde. Her oy yakın şekilde takip ediliyor.


İstanbul'da toplam 513 sandıkta itiraz yapıldı, bunların da sonuçları takip ediliyor."

Editör: Bekir GÜNEŞ