Gazete Emek - Ancak alınan bu karar henüz kesinleşmiş değil. Halk TV yayınında konuşan ve seçimi kazanan CHP'li Belediye Başkanı Faruk Demir, "İlçe Seçim Kurulu'na yarın itiraz edeceğiz. İl Seçim Kurulu kararının da olumsuz olması halinde, Yüksek Seçim Kurulu'na başvuracağız" dedi.

CHP’li başkandan borç isyanı: ‘Maaş ödemesek yine gelirimiz yetmiyor’ CHP’li başkandan borç isyanı: ‘Maaş ödemesek yine gelirimiz yetmiyor’

31 Mart seçimlerinde, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) adayı Faruk Demir yüzde 45.06'lık oy oranı ile Ardahan Belediye Başkanı seçilmişti. AKP'li aday Yunus Baydar'ın oyların yüzde 43.51'ini aldığı şehirde, iki isim arasındaki oy farkı 174 olmuştu.

YSK, SEÇİMLERİN YENİLENMESİNE KARAR VERDİ

Bu gelişmelere karşın AKP, kent genelinde yapılan belediye başkanlığı seçimlerine itiraz etti ve seçimlerin yenilenmesini talep etti. İlçe Seçim Kurulu da bu talebi yerinde buldu. Ancak kurulun hakimbaşkanı muhalefet şerhi koydu. Şerhin gerekçesini ise, itirazın somut verilere dayanmadığı oluşturdu.

Halk TV Ana Haber yayınına telefonla bağlanan CHP'li aday Faruk Demir, "Bu karar kesinleşmiş değil. Yarın İl Seçim Kurulu'na itiraz edeceğiz. İtirazların somut hiçbir dayanağı yok. Bu durum, tıpkı Mart 2019'daki İstanbul seçimlerine yapılan itiraza benziyor. Olur da İl Seçim Kurulu da aynı yönde karar verirse bu kez Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuracağız" ifadeleri kullandı.

Seçimlerin yenilenmesi halinde, Ardahanlı seçmen 2 Haziran'da yeniden sandık başına gidecek.

Editör: Bekir GÜNEŞ