Gazete Emek - Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi'nin Genel Başkanı Mustafa Destici, Habertürk canlı yayınında Halkların Demokratik Partisi'ne açılan kapatma davası ve Anayasa Mahmekesi'nin Hazine yardımı hesaplarına konulan blokeyi kaldırması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

'AYM'NİN YAPISI HDP'Yİ KAPATMAYABİLİR'

Destici'nin açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

AYM daha önce bloke kararını vermişti. Çok doğruydu, yerindeydi. Neden, parti kapatılırsa para gitmiş olacaktı, geri alamayacaklardı. Ne değişti de o gün 'hayır' diyen üyeler bugün 'evet' dedi. Şayet kapatma kararı verilmez, ben hukuki olarak yüzde 100 kapatılması gerektiğini ve kapatılır diyorum ama bu Anayasa Mahkemesi'nin yapısının HDP'yi kapatmayabileceğini düşünüyorum. Eğer kapatma kararı çıkmazsa karar tamamıyla siyasi bir karardır.

'TARTIŞTIKLARINI BİLİYORUM'

AYM üyeleri şöyle düşünüyor; aynen bizim tartıştığımız gibi kapatırsak yenisi kurulur, kapatırsak buraya oy veren milyonlarca kişi var, bunlar ne der? Ben böyle tartıştıklarını biliyorum. AYM'nin görevi bu mu? AYM, Anayasa'da ne yazıyorsa onu uygulayacak. Velev ki kapatmadılar da Hazine'den mahrum bırakma cezası verdiler. Parayı geri alabilecekler mi, alamazlarsa kendileri ödesinler o parayı."

Editör: Bekir GÜNEŞ