Gazete Emek-​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesine gitti. Maraş'ta açıklamalarda bulunan Erdoğan, depremlerden etkilenen ailelere 10'ar bin lira destek verileceğini söyledi.

Can kaybının 8 bin 574'e yükseldiğini duyuran Erdoğan, "AFAD açıklamaları dışında provokatörlere fırsat vermemenizi, basın mensuplarının da bunlara fırsat vermemesini istiyorum" dedi.

Erdoğan'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle oldu:

YIKILAN BİNA SAYISI 6 BİN 944: Şu an itibariyle vefat edenlerin sayısı 8 bin 574, yaralı sayısı 49 bin 133. Yıkılan bina sayısı 6 bin 944. Buradan vatandaşlarımızın, milletimin bugüne kadar bu tür felaketlerde gösterdiği sabır neyse bu felaketlerde de vatandaşım sabrı gösterdi, bundan sonra da gösterecektir.

DEVLETİN KURUMLARI İŞBAŞINDA: Başta AFAD olmak üzere, bu çalışmalarını belediyelerle yürütmektedir. Tüm illerimizde bakan arkadaşlarımla birlikte bu operasyonların koordinasyonunu yürütüyoruz. Devletin kurumları işbaşında. İkinci gün ve bugün duruma hakimiyet tesis edildi. Enkazlarda çalışmalar sürüyor, enkaz kaldırma çalışmalarını bakanlığımız yürütmeye başlıyor. Hedefimiz 1 yıl içinde toplu konut idaresiyle aynı şekilde Kahramanmaraş ve 9 ilimizde bunları gerçekleştireceğiz. Bizler vatandaşlarımızın asla sokakta kalmasına müsaade edemeyiz.

CİDDİ SAYIDA ODA KAPASİTESİNE ULAŞTIK: Şu anda vatandaşlarımda Antalya, Alanya, Mersin gibi bölgelerde otellerle görüşmeleri yaptık. Otellerde kalma arzusunda olanlar varsa vatandaşlarımızı yerleştirmeye hazırız. Çok ciddi sayıda oda kapasitesine ulaştık.

Kaynak:Duvar 

​​​​​​

Editör: Derya çelik